Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ

Ένοχος για 45 από τις 48 βασικές κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί για κακοποίηση ανηλίκων κρίθηκε ο πρώην προπονητής.

Προπονητής κακοποίησε σεξουαλικά 45 ανήλικα αγόρια


Ένοχος για 45 από τις 48 βασικές κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί για κακοποίηση ανηλίκων κρίθηκε ο πρώην προπονητής. Ένοχος για 45 από τις 48 βασικές κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί για κακοποίηση ανηλίκων κρίθηκε ο πρώην προπονητής αμερικανικού ποδοσφαίρου στο πανεπιστήμιο Πεν Στέιτ της Πενσιλβάνιας, Τζέρι Σαντάσκι.
Η υπόθεση Σαντάσκι που συγκλόνισε τις ΗΠΑ, έφερε ξανά στο προσκήνιο το θέμα της παιδεραστίας και αναστάτωσε το πανεπιστήμιο, μετά την παραίτηση του προέδρου και άλλων μελών του διοικητικού του συμβουλίου.
Επίσης, εκδιώχθηκε από την πανεπιστημιακή αθλητική ομάδα ο θρυλικός προπονητής αμερικανικού ποδοσφαίρου Τζο Πατέρνο γιατί δεν είχε ενημερώσει της αρχές του πανεπιστημίου όταν το 2002 φοιτητής του κατήγγειλε ότι είχε δει τον Σαντάσκι να κακοποιεί ένα αγόρι στα αποδυτήρια.
Ο Πατέρνο πέθανε τον Ιανουάριο από καρκίνο.
Η δίκη του 68χρονου πρώην προπονητή διεξήχθη στο δικαστήριο της πόλης Μπελεφόντε και η ποινή που θα του επιβληθεί είναι κάθειρξη τουλάχιστον 150 χρόνων. Οκτώ από τα θύματά του, ενήλικες πια, κατέθεσαν στο δικαστήριο. Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες.
Ο Σαντάσκι αντιμετώπιζε τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης τουλάχιστον δέκα αγοριών, ανάμεσά τους και του υιοθετημένου γιου του, σε μια περίοδο 14 χρόνων από το 1994 ως το 2008.
Ο πρώην προπονητής είχε ιδρύσει ένα σύλλογο με το όνομα Second Mile Foundation για αγόρια από προβληματικές οικογένειες.
 Όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο ορισμένα από τα θύματά του προέρχονται από το ίδρυμα αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου