Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ



Fast Τrack διορισμοί

Γαϊτανάκι περίεργων προσλήψεων πραγματοποιήθηκε μεσούσης της προεκλογικής περιόδου στο Yπουργείο Οικονομικών, μέσω αποφάσεων που υπέγραψε ο κ. Γιώργος Ζανιάς.
Ο καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος -μέχρι πρόσφατα- ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, μετά την τοποθέτησή του στη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών, προχώρησε σε πληθώρα προσλήψεων, πολλές από τις οποίες εγείρουν ερωτήματα.  
Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέσω των αποφάσεων που δημοσιεύει η zougla.gr, προσελήφθησαν ως ειδικοί συνεργάτες του υπηρεσιακού υπουργού πρόσωπα τα οποία δεν φαίνεται να έχουν και… «ιδιαίτερη» σχέση με οικονομικά θέματα, όπως τελωνειακοί και παιδαγωγοί!
Κοινό σημείο όλων αποτελεί το γεγονός ότι πρόκειται για υπαλλήλους οι οποίοι αποτέλεσαν και στο παρελθόν μέλη της κρατικής μηχανής, καθώς μια αναδρομή στο βιογραφικό τους εμφανίζει να «μετακινούνται» από φορέα σε φορέα και από υπηρεσία σε υπηρεσία.
Ο τελωνειακός-θαύμα
Ιδιαίτερα ικανός και ταλαντούχος πρέπει να είναι ένας τελωνειακός από τη Ρόδο, ονόματι Π.Σ., ο οποίος έχει ένα τρομερό προνόμιο. Έχει καταφέρει να υπηρετήσει στα πιο νευραλγικά υπουργεία της χώρας, όπως το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών.
Τον Μάιο του 2012, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Ζανιάς, με απόφασή του αποσπά τον υπάλληλο από το Τελωνείο Ρόδου στο πολιτικό του γραφείο, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σύμβουλος.
Πριν από το Υπουργείο Οικονομικών, ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο και στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Στις 30 Δεκεμβρίου του 2010, ο Π.Σ. είχε αποσπαστεί στο πολιτικό γραφείο της τότε αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κυρίας Φώφης Γεννηματά. Εν συνεχεία μετακινήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, για να επιστρέψει μερικούς μήνες αργότερα (14 Νοεμβρίου του 2011) και πάλι στο πολιτικό γραφείο της κυρίας Γεννηματά, όταν αυτή ήταν αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών.
Δείτε τις αποφάσεις

 
Η παιδαγωγός
Πέρα όμως από τελωνειακούς, στο Υπουργείο Οικονομικών -επί ημερών Γ. Ζανιά- πρόλαβαν να διορισθούν και ορισμένοι παιδαγωγοί.
Στις 17 Μαΐου του 2012, διορίσθηκε η Α. Κ., πτυχιούχος «φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας», σε θέση μετακλητής διοικητικής υπαλλήλου.
Δείτε την απόφαση
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου