Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Tο «καρέ» της Χρυσής Αυγής: Ο εκπρόσωπος, ο «πιστός» , ο παραστάτης και ο «εγέρθ

 

Tο «καρέ» της Χρυσής Αυγής: Ο φυγάς, ο «πιστός», ο παραστάτης και ο «εγέρθητος»

Είναι οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο βασικός οργανωτικός πυρήνας. Το «καρέ» της Χρυσής Αυγής», τα τέσσερα πρωτοπαλίκαρα, που το καθένα έχει αναλάβει το δικό του ξεχωριστό ρόλο στο μηχανισμό της οργάνωσης.
Στο 32χρονο φυγάδα Ηλία Κασιδιάρη, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε αναθέσει το ρόλο του εκπροσώπου Tύπου. Του ανθρωπου δηλαδή που θα καθόταν στα τηλεοπτικά πλατό και θα έκανε γνωστές τις θέσεις τις Χρυσής Αυγής.
Ο εκπρόσωπος...φυγάς
Γεννημένος στα τέλη του Νοεμβρίου του 1980, ο Κασιδιάρης εντάχθηκε από μικρή ηλικία στη Χρυσή Αυγή και πολύ γρήγορα έφτασε να κατακτήσει μια θέση δίπλα στον Νίκο Μιχαλολιάκο. Από τα πρώτα του βήματα χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα δυναμικό στέλεχος, με έφεση στις
πολεμικές τέχνες και τα στρατιωτικά θέματα. Μόλις ολοκλήρωσε τη θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις στράφηκε στο street fighting για το οποίο προσέφερε και δωρεάν μαθήματα με φωτογραφίες από λαβές και χτυπήματα στο επίσημο έντυπο της Χρυσής Αυγής.
Οι χειροδικίες εις βάρος πολιτικών αποτελούν ως φαίνεται μια από τις αγαπημένες του ενασχολήσεις. Οπως κατήγγειλε ο Κώστας Πλεύρης, επι κεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρα τείας του ΛΑΟΣ, ο Κασιδιάρης συμμετείχε ενεργά στους ξυλοδαρμούς του Αδωνη Γεωργιάδη, του Θανάση Πλεύρη και του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου.
Στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται η συγγραφή του βιβλίου «Τομέας Χ», ο οποίος θα μπορούσε να παραπέμπει στους Χίτες. Το βιβλίο διατίθεται από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Χρυσής Αυγής μαζί με μπλουζάκια, μπρελόκ, αναπτήρες και άλλα αντικείμενα με τα σήματα και τα συνθήματά της.
Σε άρθρα του επίσης στα έντυπα της Χρυσής Αυγής έχει εκθειάσει τον Αδόλφο Χίτλερ τον οποίο αποκαλεί «μέγα κοινωνικό αναμορφωτή» και «οργανωτή ενός προτύπου κράτους», αλλά και τη χούντα των συνταγματαρχών.
Ο εγέρθητος...Καιάδας
Εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή στις αρχές του 1990 με αφορμή τις διαδηλώσεις για το «Μακεδονικό» αν και η μητέρα του, όπως ο ίδιος δήλωσε ψήφιζε ΚΚΕ !
Από οικογένεια αριστερών πεποιθήσεων, ο Γιώργος Γερμένης, πιο γνωστός και ως «Καιάδας», έχει αναλάβει το ρόλο του «συνοδού» στις περιοδείες του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Χρυσή Αυγή.Επιχείρησε τρεις φορές να περάσει το κατώφλι του κόμματος αλλά «κόπηκε» λόγο...εμφάνισης.Το μακρύ μαλλί, βλέπετε δεν ήταν ανάλογο με το image της οργάνωσης.
Ο Γιώργος Γερμενής ήταν ο μπασίστας του ακραίου ελληνονορβηγικού συγκροτήματος Naer Mataron που έχει κάνει διεθνή καριέρα στο black metal. Για όσους δεν γνωρίζουν, το black metal ένα είδος «μέταλ» μουσικής με ρίζες από τις σκανδιναβικές χώρες το οποίο έχει συνδεθεί ουκ ολίγες φορές -καλώς ή κακώς- με το σατανισμό.
Τα διαπιστευτήρια του τα έδωσε στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξη του Μιχαλολιάκου με το γνωστό πια «εγέρθητω».
Ο Αυλικός
Ο Ηλίας Παναγιωταράκος είναι στην αυλή του Νίκου Μιχαλοκιάκου. Πρωταγωνίστησε σε προπηλακισμούς πολιτικών προσώπων με τελευταίο «θύμα»του τον Πέτρο Ευθυμίου κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου της 6ης Μαΐου.
Πριν από λίγες ημέρες προσήχθη από την αστυνομία με την κατηγορία του ξυλοδαρμού αλλοδαπού μαζί με την κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου ενώ οι κάμερες τον κατέγραψαν να ξεσπά την οργή του σε ένα αυτοκίνητο σε μια περιοδεία της Χρυσής Αυγής στην Κυψέλη.
Παλαιότερα είχε «μπουκάρει» στην Παλαιά Βουλή κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την ιθαγένεια για τους μετανάστες. 'Άρπαξε το μικρόφωνο και ανέλυσε με το «έτσι θέλω» τις θέσεις τις Χρυσής Αυγής για το θεμα.
Το όνομά του πάντως έγινε πρωτοσέλιδό αρκετές φορές από τη στιγμή που συστήθηκε η Γαλάζια Στρατιά, ο σύνδεσμος εθνικιστών οπαδών.Καίγανε Τουρκικές σημαίες, τραγουδούσαν τον Εθνικό ύμνο μέσα στο γήπεδο χαιρετώντας ναζιστικά και πήραν μέρος σε συμπλοκές με Αλβανούς που πανηγύριζαν την νίκη της Εθνικής τους ομάδας επί της Ελλάδας στην Ομόνοια.
Ο πιστός
Εμφανίζεται σχεδόν πάντα στο πλάι του Μιχαλολιάκου και δεν περνά απαρατήρητος καθώς το κοντό μαλλί και το παχύ μουστάκι τον κάνουν να ξεχωρίζει.Θεωρείται από τους πιστούς του «αρχηγού» και μάλιστα πολλοί λένε ότι η εκλογή του την Β Αθηνών οφείλεται στο «σπρώξιμο» που του έδωσε ο Μιχαλολιάκος.
Αρχικά είχε επιλεγεί να εκπροσωπεί στα ΜΜΕ την Χρυσή Αυγή μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη.Όμως έμεινε σε δεύτερο ρόλο. Οι δηλώσεις του οτι δεν τον ενοχλεί καθόλου εάν κάποιος πάρει δια της βίας την διακυβέρνηση της χώρας , εαν αυτό είναι για καλό της πατρίδας, έκαναν αίσθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου