Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ;


Τεκμήριο ασυλίας για τρόικα και Task Force! Θα αγοράζουν ότι θέλουν χωρίς να δηλώνουν τίποτα στην εφορία

- Τα μόνιμα εγκατεστημένα στελέχη των δανειστών στην Ελλάδα θα έχουν πλήρη φορολογική ασυλία- Απαλλάσσονται από τεκμήρια διαβίωσης και πόθεν έσχες- Μπορούν να αγοράσουν ότι θέλουν, ακόμη και πολυτελή ακίνητα χωρίς να δηλώνουν στην εφορία που βρήκαν τα χρήματαΤη στιγμή που ο ελληνικός λαός έχει "ματώσει" οικονομικά με τους υπέρογκους φόρους που καλείται να πληρώσει, τη στιγμή που κάθε μέρα Έλληνες πολίτες χάνουν τα σπίτια τους και συλλαμβάνονται για χρέη που αδυνατούν να αποπληρώσουν στο Δημόσιο, η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει διάταξη στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος με την οποία ουσιαστικά παραχωρεί φορολογική ασυλία σε τρόικα και Task Force! Πρόκειται για διάταξη που φωτοφραφίζει τα 22 μόνιμα εγκατεστημένα στη χώρα μας στελέχη και απλά μέλη των κλιμακίων της τρόικας.

Την ίδια ώρα, περίπου 1,3 εκατομμύρια άνεργοι Έλληνες πολίτες δεν απαλλάσσονται και θα κληθούν να καταβάλλουν από φέτος φόρο για ανύπαρκτα εισοδήματα Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", με αυτή τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου προβλέπεται ότι οι τοποτηρητές των δανειστών, αυτοί που επιβάλλουν οριζόντιες περικοπές μισθών και απεχθή φοροεισπρακτικά μέτρα, δε θα λογοδοτούν στις ελληνικές αρχές για οποιεσδήποτε αγορές πραγματοποιούν στη χώρα μας, ούτε για αγορές περιουσιακών στοιχείων καθώς απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης και το "πόθεν έσχες" της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας. Σημειώνεται κυρίως το παράδοξο του πράγματος, ότι την ίδια ώρα, περίπου 1,3 εκατομμύρια άνεργοι Έλληνες πολίτες δεν απαλλάσσονται και θα κληθούν να καταβάλλουν από φέτος φόρο για ανύπαρκτα εισοδήματα!

Η διάταξη αφορά δηλαδή και τα μέλη της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν υπό τον Γερμανό Χορστ Ράιχενμπαχ

Πρόκειται λοιπόν για τη διάταξη της παραγράφου 4 του Άρθρου 30 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος σχετικά με τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων η οποία ορίζει ρητά ότι δεν ισχύει "για κάθε φυσικό πρόσωπο που εργάζεται σε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Διεθνούς Οργανισμού που έχει εγκατασταθεί βάσει διεθνούς συνθήκης την οποία εφαρμόζει η Ελλάδα". Η διάταξη αφορά δηλαδή και τα μέλη της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν υπό τον Γερμανό Χορστ Ράιχενμπαχ.
Η διάταξη αυτή με απλά λόγια επιτρέπει σε όλους αυτούς τους ξένους μόνιμους τοποτηρητές στη χώρα μας να πραγματοποιούν αγορες ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών, μετοχών, ομολόγων κλπ χωρίς να δίνουν λογαριασμό στην εφορία πού βρήκαν αυτά τα χρήματα, όπως ισχύει για τον καθένα από εμάς! Σε γενικές γραμμές οι ελληνικές φορολογικές αρχές δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα να ελέγξουν το επίπεδο διαβίωσης των ξένων τοποτηρητών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου