Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

Εταζαν θέσεις σε υπουργεία, απέσπασαν 40 χιλ. ευρώ


Εταζαν θέσεις σε υπουργεία, απέσπασαν 40 χιλ. ευρώ

Θέσεις εργασίας σε υπουργεία, αλλά και σε νευραλγικές υπηρεσίες του δημοσίου έταζαν δύο γυναίκες σε ανυποψίαστους πολίτες κατορθώνοντας να αφαιρέσουν από αυτούς χρηματικό ποσό που ξεπερνάει τις 40.000 ευρώ.
Η απάτη εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας 44χρονης και μίας 45χρονης.

Οπως έγινε γνωστό το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται ύστερα από καταγγελία που έγινε στις αρχές από δύο άτομα, έναν 45χρονο άντρα και μία 25χρονη κοπέλα. Οπως κατήγγειλαν τα συγκεκριμένα άτομα οι δύο γυναίκες, η 44χρονη και η 45χρονη, τους έταξαν δουλειά στο δημόσιο και συγκεκριμένα σε θέσεις - φιλέτα, όπως π.χ. σε υπουργεία. Μάλιστα, το χρονικό διάστημα από από το Μάιο του 2012 έως το Μάιο του 2013 φέρεται να τους απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 40.940 ευρώ επισημαίνοντας ότι ήταν χρήματα που τα χρειάζονταν για να μεσολαβήσουν και να κινήσουν τα... νήματα. Επίσης, οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται για απάτη χρησιμοποιούσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας όταν παρουσιάζονταν στα θύματα τους. Από τις αστυνομικές αρχές πάντως συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό αστυνομικοί συστήνουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθούν να τους πείσουν για τυχόν καταβολή χρηματικού ποσού με το πρόσχημα της ανεύρεσης εργασίας, να προσπαθούν να συγκρατήσουν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται και να ενημερώνουν τις αστυνομικές αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου