Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

liakopoulos-antidimarxos-xaidariou

Προφυλακιστέος ο αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου για εκβίαση και δωροδοκία


Προφυλακιστέος κρίθηκε, ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή, ο αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Χαϊδαρίου Μάριος Λιακόπουλος, ο οποίος είχε συλληφθεί το περασμένο Σάββατο κατηγορούμενο για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία.
Οπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Λιακόπουλος εκβίαζε ιδιοκτήτες καντινών στην περιοχή του, ζητώντας τους μεγάλα ποσά, προκειμένου να τους επιτρέπει να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.

Ολα ξεκίνησαν όταν ένας ιδιοκτήτης καντίνας κατήγγειλε ότι ο αντιδήμαρχος του ζήτησε εκβιαστικά 1.000 ευρώ, ενώ απαιτούσε 1.000-1.200 ευρώ το δίμηνο, προκειμένου να του εξασφαλίζει την άδεια για να μπορεί να λειτουργεί την καντίνα του.
Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον 45χρονο όταν βρέθηκαν πάνω του προσημειωμένα χαρτονομίσματα που λίγο νωρίτερα είχε παραλάβει από τον ιδιοκτήτη καντίνας.
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, μάλιστα, προέκυψε και δεύτερος ιδιοκτήτης καντίνας, ο οποίος κατέθεσε ότι είχε δεχθεί και ο ίδιος παρόμοιο εκβιασμό από τον αντιδήμαρχο, ο οποίος, ωστόσο, αρνήθηκε να υποκύψει.
Ο Δήμος Χαϊδαρίου μετά τη σύλληψή του για υπόθεση δωροδοκίας, ανακοίνωσε την παύση καθηκόντων του αντιδημάρχου.


ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΠΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΑ...ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ

ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ;
Ο Μάριος Λιακόπουλος, αντιδήμαρχος δήμου της Δυτικής Αττικής, του Χαϊδαρίου, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, κατηγορούμενος για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία.
Ύστερα από τη σύλληψη ο Δήμαρχος αποφάσισε να τον παύσει από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναστέλλεται και η ιδιότητα του μέλους του συνδυασμού "ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΪΔΑΡΙ", μέχρι την δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Η απόλυτη διαφάνεια στην Διοίκηση του Δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή και για εμένα προσωπικά, μπροστά στην οποία φιλικές και πολιτικές σχέσεις μπαίνουν στην άκρη» καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που προέκυψαν απο την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο αντιδήμαρχος εκβίαζε ιδιοκτήτες καντινών στην περιοχή του, ζητώντας σοβαρά ποσά, προκειμένου να τους επιτρέπει να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καντίνας, σύμφωνα με την οποία ο αντιδήμαρχος του ζήτησε εκβιαστικά 1.000 ευρώ, ενώ απαιτούσε 1.000-1.200 ευρώ το δίμηνο, προκειμένου να του εξασφαλίζει την άδεια για να λειτουργεί.
Σημειώνεται ότι ο αντιδήμαρχος, 45 ετών, ο οποίος είναι καθηγητής φιλόλογος και είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος, ήταν εκτός των άλλων αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα του δήμου και επομένως από εκείνον χορηγούντο οι άδειες για τις καντίνες, τα καταστήματα και τις λοιπές επιχειρήσεις.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδια αστυνομική πηγή, από τους αστυνομικούς προσημειώθηκαν τα χρήματα και αφού τα παρέλαβε στο γραφείο του, επενέβησαν και τον συνέλαβαν.
Πάνω του βρέθηκαν συνολικά 4.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ η προέλευση των υπολοίπων εξετάζεται.
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, προέκυψε και δεύτερος ιδιοκτήτης καντίνας, ο οποίος κατέθεσε ότι είχε δεχθεί και ο ίδιος παρόμοιο εκβιασμό από τον αντιδήμαρχο, που τον κάλεσε γι αυτόν τον σκοπό στο γραφείο του, αλλά αρνήθηκε να υποκύψει και αποχώρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου