Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΑ Η ΓΑΪΔΟΥΡΑΈπαιρνε παράνομα σύνταξη χηρείας για 30 χρόνια!

Ο σύζυγός της πέθανε, μετά από τέσσερα χρόνια ξαναπαντρέυτηκε, αλλά αυτή συνέχιζε να παίρνει χρήματα από το ΙΚΑ.

Μπορεί εδώ και τριάντα χρόνια ο πρώτος της σύζυγος να είχε πεθάνει, όμως μια 63χρονη γυναίκα, η οποία παντρεύτηκε μετά από τέσσερα χρόνια από τον θάνατό του, έπαιρνε τη σύνταξη χηρείας κανονικά. Η απάτη της 63χρονης τελικά έγινε αντιληπτή, μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, ενώ απέσπασε συνολικά από το ΙΚΑ 105.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η γυναίκα συνελήφθη για απάτη κατ' εξακολούθηση σε βάρος του ΙΚΑ. Η συλληφθείσα ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας στις 29 Δεκεμβρίου 1980. Στις 14 Ιουλίου 1984 σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να το γνωστοποιήσει στο ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη έως σήμερα.

Η σύλληψή της έγινε το πρωί της Τετάρτης από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όταν παρέλαβε τη σύνταξη από ταμείο τράπεζας σε περιοχή της Αθήνας.

Το συνολικό ποσό που η 63χρονη έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, που αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το ΙΚΑ, ανέρχεται τουλάχιστον σε 105.000 ευρώ και θα προσδιοριστεί με ακρίβεια μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο υποκατάστημα του Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου