Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΚΟΤΕΡΟ


Το ΣΔΟΕ πήγε Πλούταρχο

Λαβράκια έβγαλαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος από τον έλεγχο που διενήργησαν στον γνωστό τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχο (κατά κόσμον Κακοσαίο).

Οι ράμπο της ναυαρχίδας του Υπουργείου Οικονομικών από την έρευνα που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι ο δημοφιλής αοιδός, την περίοδο 2005-2011, δεν είχε εκδώσει φορολογικά στοιχεία ύψους 1.985.000 ευρώ!
«Πρόκειται για έλεγχο σε βάθος 10ετίας. Μετά την κατάσχεση του σκάφους του, υπήρχαν ενδείξεις ότι ο εν λόγω τραγουδιστής εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Όπως πρόεκυψε, ο ελεγχόμενος δεν είχε εκδώσει φορολογικά στοιχεία 1.985.000 ευρώ» αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr.

Συναυλίες-φαντάσματα

Παράλληλα, τα στελέχη της Δίωξης μέσω του ελέγχου διαπίστωσαν ότι ο Πλούταρχος, πέραν των άλλων, «λησμόνησε» να κόψει 14 αποδείξεις για συναυλίες που πραγματοποίησε την περίοδο 2002 - 2010.
Αποδείξεις που αφορούσαν σε χρηματικό ποσό άνω των 800.000 ευρώ!
«Είχε λάβει μέρος σε συναυλίες και σε 14 περιπτώσεις δεν έκοψε καμία απόδειξη. Συνολικά, απέφυγε να δηλώσει 808.000 ευρώ» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.
Η έκθεση των ελεγκτών του ΣΔΟΕ συντάχθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 και απεστάλη στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να ακολουθηθούν οι σχετικές διαδικασίες και να καταλογιστούν τα ανάλογα πρόστιμα.

Mέσω εξώδικου που απέστειλε στο zougla.gr ο δικηγόρος του καλλιτέχνη τονίζει:

«Από ορισμένους κύκλους επιχειρείται η στοχοποίησή μου και ο διασυρμός μου, κάνοντας λόγο για εμπλοκή μου σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και στη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων από μέρους μου.
Σας δηλώνω ότι σέβομαι τη νομιμότητα και τους κανόνες δικαίου της συντεταγμένης Πολιτείας μας αλλά δεν ανέχομαι αβασίμως να διασύρομαι και να δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις εις βάρος μου και μάλιστα σε θέματα του φορολογικού μου απορρήτου, το οποίο αποτελεί ευαίσθητο θέμα και για μένα όπως και για κάθε πολίτη στην ευνομούμενη Πολιτεία μας.
Η οποιαδήποτε τυχόν συνέχεια της συκοφαντικής, άδικης και βάναυσης σπίλωσης της προσωπικότητας εμού και της οικογενείας μου, θα έχει έννομες συνέπειες για όσους την επιχειρήσουν».

Φοροδιαφυγή-μαμούθ σε επιχειρήσεις

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της αποκάλυψης αδήλωτων εσόδων από τις υψηλά εισοδηματικές τάξεις, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, διενήργησε κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, παράλληλα με τους ελέγχους των τουριστικών προορισμών, 3.180 στοχευμένους ελέγχους και 2.684 ελέγχους στη διακίνηση αγαθών.
Όπως πρόεκυψε, στην περιοχή της Αττικής 35 επιχειρήσεις έλαβαν πλαστά ή εικονικά τιμολόγια ύψους 40.300.700 ευρώ, με αποτέλεσμα να συμψηφίσουν ή να τους επιστραφεί Φ.Π.Α. ύψους 10.050.000€.
Επίσης, 25 επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια 59.100.000 ευρώ, προκειμένου να διευκολύνουν σε πράξεις φοροδιαφυγής τους λήπτες αυτών, ζημιώνοντας το Δημόσιο από διαφυγή Φ.Π.Α. με 13.600.000 ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις εμπορίου οικοδομικών υλικών, λιανικού εμπορίου, διαφημιστική επιχείρηση, κατασκευαστική, ετοίμων ενδυμάτων, πωλήσεως φωτογραφικών ειδών, εμπορίου παλαιών μετάλλων κ.λπ.
Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν και έπειτα από επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε ότι σε 19 περιπτώσεις έγιναν εικονικές συναλλαγές ύψους 19.500.000 ευρώ, οι οποίες ζημίωσαν το Δημόσιο από μη καταβολή Φ.Π.Α. με 4.485.000€. Πρόκειται για επιχειρήσεις εκτροφής πουλερικών, βιοτεχνία φωτιστικών, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, επιχείρηση εκσκαφών κ.λπ.

Περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής:

• δικηγόρος στη Γλυφάδα δεν εξέδωσε τρεις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 723.353€

• επιχείρηση εστίασης στην Αθήνα δεν εξέδωσε αποδείξεις ύψους 1.217.698 ευρώ

• δικηγόρος στον Άγιο Δημήτριο δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 1.100.000€

• δικηγόρος στην Αθήνα δεν εξέδωσε μία απόδειξη παροχής υπηρεσιών ύψους 1.000.000 ευρώ

• κρατικός φορέας μεταφορών δεν εξέδωσε τρία φορολογικά στοιχεία ύψους 143.173€

• γνωστή εταιρεία αγοραπωλησίας ακινήτων στη Γλυφάδα είχε ανακρίβεια σε δύο συναλλαγές ύψους 7.820.000 ευρώ

• πλαστικός χειρουργός δεν δήλωσε έσοδα 2.318.198€

• δημόσιος υπάλληλος στο Αιγάλεω είχε προσαύξηση περιουσίας 195.352€ από άδηλη πηγή
Παράλληλα, στο πλαίσιο των ειδικών ελέγχων από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αθηνών, καταλογίσθηκαν πρόστιμα σε δύο τεχνικές εταιρείες σε Αθήνα και Πάτρα καθώς και σε δύο εμπόρους οικοδομικών υλικών στην Ανατολική Αττική, ύψους 13.694.000€, διότι εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά στοιχεία συναλλαγών.

Στον τομέα της πάταξης του λαθρεμπορίου και της προστασίας του περιβάλλοντος, το ΣΔΟΕ Π.Δ. Στερεάς Ελλάδας απέστειλε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Λαμίας εναντίον αγρότη διότι διακίνησε 27.652 κιλά κομμένο καπνό κατά τρόπο λαθρεμπορικό, ζημιώνοντας το Δημόσιο με 3.289.620 ευρώ.

Το ΣΔΟΕ Π.Δ. Ηπείρου, στο πλαίσιο της προστασίας του δασικού πλούτου και της παράνομης υλοτόμησης, προέβη στην κατάσχεση εννέα φορτηγών αυτοκινήτων με αλβανικές πινακίδες κυκλοφορίας, διότι διακινούσαν φορτία καύσιμης ξυλείας με ανακριβή στοιχεία.
Παράλληλα, από το ΣΔΟΕ Π.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη ερευνάται πρατηριούχος υγρών καυσίμων, επειδή είχε τραπεζικό λογαριασμό 2.500.000€ χωρίς να έχει αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις. Εξετάζεται το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της λαθρεμπορίας καυσίμων.   


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου