Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ !!

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

                 Τα «διόδια» της ντροπής…

Προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα
Στα περίπου 25 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά- τα 10 από αυτά ως κοινοβουλευτικός συντάκτης-ουδέποτε συμφώνησα με  τυφλές ισοπεδωτικές επιθέσεις που δέχονταν οι βουλευτές για τα προνόμια τους, τις αποδοχές τους και όλα εκείνα που κατά καιρούς μπαίνουν στο στόχαστρο μέσων ενημέρωσης και πολιτών.

Αυτό που συνέβη όμως την περασμένη εβδομάδα αποτελεί πραγματική ντροπή για εκείνους που το σκέφτηκαν και το υλοποίησαν. Η απαίτηση δηλαδή κάποιων βουλευτών οι οποίοι δεν παίρνουν δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια να τους πληρώνει η Βουλή τα διόδια όταν πηγαινοέρχονται στις εκλογικές τους περιφέρειες.
Σε μια περίοδο που εκατομμύρια Έλληνες βλέπουν τις γλισχρές συντάξεις τους να κόβονται, που οι μισθωτοί πληρώνονται με καθυστέρηση μηνών  και που ενάμιση εκατομμύρια  Έλληνες  είναι άνεργοι, η  ρύθμιση αυτή προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και δημιουργεί ακόμα χειρότερο κλίμα για τον πολιτικό κόσμο.

Το θέμα δεν είναι τόσο ουσιαστικό- αφού το κόστος για τη Βουλή είναι πολύ μικρό- όσο συμβολικό. Κι όποιος δεν το αντιλαμβάνεται είναι τουλάχιστον αφελής. Ας μαζέψουν λοιπόν αυτή τη  απόφαση το ταχύτερο δυνατόν. Κι ας βάλουν από την τσέπη τους αυτά τα 100-200 ευρώ που θα παίρνουν από την Βουλή κάθε μήνα.
Αν δεν το κάνουν τότε ας μην απορούν για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται πλέον από την συντριπτική πλειοψηφίας του κόσμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου