Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΜΕ ΣΑΜΑΡΙ !

dkyrtam3-thumb-large
Ο Ταμήλος απειλούσε τροχονόμο και την διέταζε να τον διευκολύνει κυκλοφοριακά

Παρασκευή 13:45, Λεωφόρος Συγγρού και Βούρβαχη γωνία, μια νεαρή τροχονόμος, ξανθιά και λεπτοκαμωμένη, ρυθμίζει την κυκλοφορία.

Με μεγάλη ένταση κάνει σήμα στα αυτοκίνητα των δύο ρευμάτων της Λεωφόρου Συγγρού να προχωρήσουν γρήγορα και κρατά το στενό της Βούρβαχη κλειστό. Την ίδια προτεραιότητα δίνει και άλλος συνάδελφός της λίγα μέτρα πιο κάτω στο ύψος του Φιξ, όπως είδα μετά από λίγο, απαγορεύοντας στους πεζούς να περάσουν απέναντι με σαφές άγχος να μη σταματήσει η κυκλοφορία. Προφανώς είχαν συγκεκριμένες διαταγές…

Πίσω, λοιπόν, στην κοπέλα που έχει ιδρώσει για να κρατήσει τη Συγγρού ανοιχτή, προφανώς κατ’ εντολή ανωτέρων, καθώς στη διασταύρωση και φανάρια έχει και λειτουργούν κανονικά. Ενώ, λοιπόν, έχει ιδροκοπήσει η κοπελίτσα και τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα από τη Βούρβαχη δεν σταματούν να κορνάρουν, ένας εμφανίσιμος μεσόκοπος κύριος εμφανίζεται και αρχίζει να ωρύεται και να διαμαρτύρεται. Δεν είναι άλλος από τον γνωστό σε όλους μας Βουλευτή της ΝΔ Ταμήλο, τον άνθρωπο που έγινε σταρ από τους Ράδιο Αρβύλα για τα όσα τρομερά είπε σε μία υποεπιτροπή της Βουλής, απολαύστε τον εδώ.

Με τα πολλά ο Βουλευτής Τρικάλων είχε την απαίτηση από την τροχονόμο να παρακούσει τις εντολές της και να τους αφήσει να περάσουν. Την τραβούσε από το μπράτσο και της φώναζε υπό μορφή διαταγής τονίζοντάς της την ιδιότητά του για να ανοίξει αμέσως τον δρόμο. Η αξιοπρεπέστατη κοπέλα δεν υποχώρησε και τον αγνόησε επιδεικτικά. Τότε αυτός αλλόφρων άρχιζε να περπατάει πάνω κάτω, να σταματάει μόνος του ως τροχονόμος την άνοδο της Συγγρού και να προσκαλεί τους ταλαιπωρημένους οδηγούς της Βούρβαχη να αγνοήσουν την αστυνομικό και να περάσουν. Αλήθεια, Ταμήλο, τι σε πείραξε περισσότερο: ότι σε αγνόησε η τροχονόμος ή ότι σε έγραψαν κανονικά όλοι και παρότι αγανακτισμένοι από την αναμονή συνέχιζαν να περιμένουν και δεν σε ακολούθησαν στην επανάσταση;

Τότε ο Βουλευτής μας άρχιζε να τραβά πιο έντονα την αστυνομικό και να φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση, η κοπέλα τραβάει από τη ζώνη της τον ασύρματο και καλεί σε βοήθεια. Δεν άντεξα άλλο το θέαμα, αφήνω τις σακούλες στη φίλη μου που με συνόδευε (το τονίζω αυτό, για να μην με διαψεύσετε) και διασχίζω από την απέναντι πλευρά τη Συγγρού. Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός.

-Άσε ήσυχη την κοπέλα, ρε.
-Εσύ τι ανακατεύεσαι; Είμαι Βουλευτής και δεν με αφήνει να περάσω.
-Άσε την κοπέλα να κάνει τη δουλειά της σου είπα, οι άλλοι που δεν μιλάνε τι είναι, μαλάκες;
-Εγώ είμαι Βουλευτής, οι άλλοι δεν έχουν ασυλία, γι’ αυτό δεν μιλάνε. (αυτή η φράση νομίζω αρκεί για να καταλάβουμε την ηθική του ανδρός)
-Και εγώ είμαι πολίτης και πληρώνω και εσένα και αυτή και θέλω να την αφήσεις να κάνει τη δουλειά της.
-Είσαι κορόιδο.
Εκείνη τη στιγμή κόντεψε να μου σαλέψει, μου ήρθε να σηκώσω το χέρι μου και να πιαστούμε γιακάς με γιακά, αλλά σκέφτηκα ότι θα γίνω ένας σαν και αυτούς που σιχαίνομαι και ότι θα τον έκανα και ήρωα την άλλη μέρα στα κανάλια.
Τον έστειλα να πάει να διαβάσει τι ψηφίζει και γύρισα την πλάτη μου να φύγω. Την όλη σκηνή μπορούν να την επιβεβαιώσουν εκτός από τη φίλη μου, τόσο η αστυνομικός όσο και τα παιδιά από το διπλανό μαγαζί που είχαν μείνει άφωνα. Μην τολμήσετε να με διαψεύσετε, δεν θα έχει καμία αξία άλλωστε. Αν έχετε λίγη τσίπα πάνω σας, οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη από την αξιοπρεπέστατη κοπέλα που προσβάλατε χυδαία. Όσο για το «κορόιδο», θέλω να σου θυμίσω ότι δεν σας ψήφισα, για να με χαρακτηρίζετε με αυτόν τον τρόπο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου