Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Η ΜΠΟΥΖΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

Στο εδώλιο για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, Εφραίμ, Πελέκη, Αρσένιος και άλλοι 11 Με απόφαση του Συμβουλίου ΕφετώνΣτο εδώλιο για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, Εφραίμ, Πελέκη, Αρσένιος και άλλοι 11

Στο προσκήνιο και πάλι η υπόθεση Βατοπεδίου και μάλιστα με παραπομπή 14 προσώπων σε δίκη. Σύμφωνα με το Συμβούλιο Εφετών, αποφασίσθηκε η απαλλαγή του Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σε δίκη παραπέμπονται 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και η Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, αλλά και μέλη της οικογένειάς της. Ετσι παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να δικαστούν για κακουργήματα οι:

Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, μοναχός Αρσένιος, Αικατερίνη Πελέκη, Διονύσης Πελέκης, Δημήτρης Πελέκης, Ιωάννης Διονυσόπουλος, Στέφανος Δέτσης, Χριστόδουλος Μπότσιος, Γρηγόρης Κρόμπας, Πέτρος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Γκράτσιος, Γιώργος Μητρόπουλος, Σταματούλα Μαντέλη και Κωνσταντίνος Σκιαδάς.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις πράξεις του ηθικού και φυσικού αυτουργού σε κακουργηματική απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων με άλλες εκτάσεις του δημοσίου εκτάσεις.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι ενέργειες των κατηγορουμένων έπληξαν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου