Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ



 Ο Λάτσης νοίκιαζε το IBC για 660 χιλ.ευρώ τον μήνα και το αγόρασε με 75 χιλιάρικα μηνιαία.

Το 2007 η LamdaΔομή, θυγατρική της LamdaDevelopmentsτου Ομίλου Λάτση,νοικιασε ένα μέρος του IBC και έκτοτε το χρησιμοποιεί ως «GoldenHall». Η σύμβαση είχε ισχύ για 40 χρόνια και το Δημόσιο θα εισέπραττε 350 εκατ. ευρώ. Έτσι ως ενοικιαστής η LamdaΔομή,κατέβαλε 8 εκατ. ευρώ,το έτος,δηλαδή περί τα 660000 μηνιαία. Μετά απο 15ετία προβλεπόταν αύξηση.

Η τρικομματική κυβέρνηση όμως Σαμαρά-Κουβέλη-Βενιζέλου,σκέφτηκε ότι  αυτό πρέπει να "βελτιωθεί". Έτσι ο Όμιλος Λάτση,αγόρασε ολόκληρο το Ολυμπιακό Ακίνητο IBC,με 81 εκατομμύρια για 90 ολόκληρα χρόνια. Δηλαδή 900.000 ευρώ ετήσια και για να το καταλάβουμε καλύτερα έμεις οι 'κοινοί θνητοί" 75 χιλιάρικα τον μήνα.

Αν έχετε μπερδευτεί ψάχνοντας την έκπτωση στον Λάτση και την ζημια στο Δημόσιο,σας λέμε οτι είναι της τάξης του 88.75%.Η οποία είναι μεγαλύτερη,καθώς ο Λάτσης ως νοικάρης δεν νοίκιαζε όλο το IBC,αλλά πλέον ως "ιδιοκτήτης" παίρνει το σύνολο της έκτασης των 132,2 χιλ.τ.μ.
Με το δεξί λοιπόν ξεκίνησε ο χορός των αποκρατικοποιήσεων (η΄των αξιοποιήσεων,εάν ανήκετε στους νεοφιλελεύθερους). Και επειδή δεν ιδρώνει το αυτί κανενός,δεν μένει παρά να ευχηθούμε,καλά ψώνια σε όλους και σε όλες,στο Golden Hall και στο The Mall,της ίδιας ιδιοκτησίας.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου