Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΙ 2ο ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ


ΣΟΚ: Σύλληψη εκπαιδευτικού για παιδεραστία στο Ρέθυμνο!

 


Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Ρεθύμνου η σύλληψη, για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, το απόγευμα της Πέμπτης ενός 47χρονου εκπαιδευτικού για παιδεραστία.

Ο γυμναστής σε δημοτικό σχολείο του Ρεθύμνου και προπονητής στα παιδικά τμήματα μπάσκετ του ΑΓΟΡ, Νίκος Σειραγάκης, συνελήφθη επ' αυτοφώρω στο σπίτι του, πάνω στο κρεβάτι, με δύο ανήλικα αγόρια.

Παρ'ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη εισαγγελική διάταξη, με δεδομένο ότι πρόκειται για μία απεχθέστατη πράξη για την οποία, μάλιστα, δε φέρουν καμία ευθύνη οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και προπονητές στο Ρέθυμνο, οι οποίοι μπαίνουν στο ίδιο "τσουβάλι", το Cretalive δημοσιοποιεί το όνομα του προπονητή, ο οποίος πιάστηκε να ασελγεί πάνω σε δύο ανήλικα αγόρια, ενώ στοιχεία κάνουν λόγο για αρκετές ακόμη περιπτώσεις ασέλγειας που έχουν βιντεοσκοπηθεί από τον ίδιο.

Οι άνδρες της Ασφάλειας γνώριζαν εδώ και καιρό τις "ορέξεις" του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού, αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν, τoν έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση και κατάφεραν αργά το βράδυ να τον συλλάβουν μέσα στο σπίτι του, την ώρα που βρισκόταν "παρέα" με δύο ανήλικα αγόρια.

Μάλιστα, οι άνδρες της Ασφάλειας έχουν στα χέρια dvd και βιντεοκασέτες, καθώς ο εκπαιδευτικός φρόντιζε να καταγράφει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως οι αστυνομικοί δε μπόρεσαν να δουν καλά-καλά το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους, αφού οι σκηνές κυριολεκτικά τους σόκαραν.

Έγκυρες πηγές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 περιπτώσεις μικρών σε ηλικία παιδιών, τα οποία ντρέπονταν να πουν στους δικούς τους τι είχε συμβεί, καθώς φαίνεται πως ο εκπαιδευτικός τα είχε υπό καθεστώς απειλών.

Η είδηση έχει πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας στο Ρέθυμνο, που δεν περίμενε ότι ο αυτός ο άνθρωπος, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, θα έκρυβε τόσο καλά μία τέτοια διαφορετική πτυχή της προσωπικής του ζωής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση εκ μέρους της αστυνομίας, οι πληροφορίες που είχε η αστυνομία, ανέφεραν ότι ο 47χρονος προσέγγιζε τα ανήλικα παιδιά, ως δάσκαλος και προπονητής και με επιδέξιους τρόπους και προτροπές κατάφερνε να κάμπτει την αντίστασή τους και να συνευρίσκεται μαζί τους.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, που διήρκησε 10 ολόκληρους μήνες, ο 47χρονος προσέγγιζε ανήλικους μαθητές, τους μετέφερε σε ερημικά σημεία στις παρυφές της πόλης του Ρεθύμνου και τα προέτρεπε, αρχικά να ασελγούν μεταξύ τους, και κατόπιν – σε αρκετές περιπτώσεις - με τον ίδιο.

Οι ασελγείς πράξεις συνέβαιναν, είτε σε σπίτια που διατηρούσε, είτε στο αυτοκίνητό του. Οι συνεννοήσεις μεταξύ του ιδίου και των ανήλικων παιδιών γίνονταν είτε μέσω κινητών τηλεφώνων, είτε μέσω «chat» σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. 

Χθες το βράδυ, αφού ισχυροποιήθηκαν τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, διενεργήθηκε  αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου καταλήφθηκε να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις με δύο ανήλικους σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του 47χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ψηφιακοί δίσκοι και περιοδικά με πορνογραφικό υλικό.  

Οι συναντήσεις του 47χρονου με ανήλικους, επιβεβαιώθηκαν και από άλλους μαθητές - πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά παιδιά που μέχρι στιγμής έχουν παραδεχτεί την ασέλγεια σε βάρος τους. Οι μαθητές, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, τέθηκαν σε ψυχοκοινωνική υποστήριξη από παιδοψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας και παιδοψυχίατρους από τις τοπικές νοσηλευτικές δομές. 

Η αστυνομική έρευνα, καθώς και η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή παιδοψυχολόγων και παιδοψυχίατρων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου