Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΓΩΝΕΙ Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΑΪΔΟΥΡΙΟΥ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ


“Παγώνουν” την ανάκριση στο Ρέθυμνο

 «Παγώνει» προσωρινά, όπως όλα δείχνουν, η έρευνα της κύριας ανάκρισης για την πρωτοφανή υπόθεση παιδεραστίας του Ρεθύμνου. Υπό το βάρος των καταιγιστικών αποκαλύψεων και όσο η υπόθεση μονοπωλεί το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, κρίνεται σκόπιμο να μην ξεκινήσουν άμεσα οι καταθέσεις παιδιών-θυμάτων της διεστραμμένης δράσης του 47χρονου Νίκου Σειραγάκη προκειμένου να μην στοχοποιηθούν. Εκτιμάται ότι οι πρώτες καταθέσεις θα ληφθούν υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας μόλις καταλαγιάσει ο μεγάλος θόρυβος.

Άλλωστε στην παρούσα φάση η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την έρευνα, χρειάζεται αρκετό χρόνο για να μελετήσει την ογκώδη δικογραφία που διαβίβασε η Ασφάλεια Ρεθύμνου για την πολύκροτη υπόθεση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην δικογραφία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις δεκατριών ανηλίκων-πρόκειται για τα παιδιά που κλήθηκαν να καταθέσουν στην Ασφάλεια στο πλαίσιο του αυτοφώρου της σύλληψης του Σειραγάκη. Πρόκειται για πολυσέλιδες καταθέσεις-έκαστη αριθμεί 8-9 σελίδες-στις οποίες περιγράφονται λεπτομερώς «οι ημέρες και τα έργα» του προπονητή. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι γονείς των παιδιών έχουν πλήρη άγνοια του περιεχομένου των επίμαχων καταθέσεων αν και προφανώς σήμερα θα γνωρίζουν τα πάντα.

Να σημειωθεί ότι στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας περιλαμβάνεται λίστα με τα ονόματα 39 παιδιών (ανάμεσά τους και πολύ γνωστών οικογενειών), ωστόσο μέσα στην δικογραφία γίνεται αναφορά στα ονόματα και άλλων παιδιών, τα οποία θα εξεταστούν κατά την κρίση της ανακρίτριας. Ακόμα υπάρχουν περίπου 15 καταθέσεις αστυνομικών της υπηρεσίας, το περιεχόμενο των οποίων σχετίζεται με τα στάδια της παρακολούθησης του 47χρονου και στις οποίες καταγράφονται οι κινήσεις του «δασκάλου», με ποια παιδιά συναντιόταν, οι τοποθεσίες που τα πήγαινε και οι ώρες που έμενε μαζί τους.

Έχουν επίσης προσκομιστεί αντίγραφα των συζητήσεων και των μηνυμάτων που αντάλλασσε ο Σειραγάκης με τους ανήλικους μέσω του Facebοok. Αν και αμέσως μετά την σύλληψη του, ο 47χρονος ζήτησε να καταργηθεί η προσωπική του ιστοσελίδα, οι διωκτικές Αρχές είχαν προλάβει να βγάλουν αντίγραφα των συνομιλιών, το περιεχόμενο των οποίων-όπως επισημαίνουν-είναι αποκαλυπτικό της ιδιαιτερότητας της σχέσης που είχε αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών. Αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι τα μηνύματα που αντάλλασσαν, περιλάμβαναν σεξουαλικά υπονοούμενα και ανάλογους χαρακτηρισμούς.

Επίσης έχουν διαβιβαστεί CD με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του Σειραγάκη με τα παιδιά μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

Το σημαντικότερο ωστόσο στοιχείο, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι το περιβόητο DVD το οποίο απεικονίζει τον Σειραγάκη με δύο ανήλικους στην γκαρσονιέρα του πρώτου. Το υλικό έχει βιντεοσκοπηθεί τον περασμένο Ιούνιο, σε διαφορετικές ημέρες.

Η Αστυνομία χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο βίντεο ως «ντοκουμέντο» που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για όσα ανατριχιαστικά καταλογίζονται στον 47χρονο.



Το δαιμόνιο σχέδιο του παιδεραστή


Όπως αποκαλύπτεται, ο Σειραγάκης είχε καταφέρει να κερδίσει όχι μόνο την εμπιστοσύνη των παιδιών που προπονούσε αλλά και των γονιών τους. Επεδίωκε να τους γνωρίζει προσωπικά και να δημιουργεί φιλικές σχέσεις μαζί τους ώστε να μπορεί να δρα απτόητος.

«Κάθε φορά που ένα νέο παιδί εγγραφόταν για προπόνηση στην ομάδα, ο Σειραγάκης φρόντιζε να γνωρίσει τους γονείς, να τους επισκεφθεί στο σπίτι. Με αρκετούς γονείς μάλιστα κανόνιζαν οικογενειακές εξόδους και έτσι δημιουργούσε δεσμούς φιλίας. Είχε χτίσει την τέλεια «βιτρίνα» σχολίασε στην «Π» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Η προπονητική του ικανότητα, η αγάπη που έδειχνε στα παιδιά και η τυφλή υπακοή των τελευταίων στον 47χρονο, είχαν πείσει αρκετούς γονείς ότι επρόκειτο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και παιδαγωγό, στον οποίο μπορούσαν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους.

Ακόμα και γνωστές οικογένειες του Ρεθύμνου έχουν εξαπατηθεί με τον πιο θλιβερό τρόπο από τον 47χρονο καθώς τα παιδιά τους υπήρξαν θύματά του.

Όσο για τα παιδιά, η στρατηγική του ήταν επίσης «σατανική». Φρόντιζε να τα κρατά σε διαρκή ανταγωνισμό προκειμένου να τα «ντοπάρει» για να συμμετάσχουν με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση στις δοκιμασίες «μύησης».

Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, απευθυνόμενος σε κάποιο αθλητή του, ο οποίος ενδεχομένως είχε μείνει πίσω στις «δοκιμασίες», προσπαθούσε να τον «τσιγκλήσει» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε συναθλητή του, ο οποίος ήταν πιο προχωρημένος και άρα πιο κοντά στην …επιτυχία, σε σχέση μ’ εκείνον.



Γραμμή υποστήριξης για τα θύματα


Εντωμεταξύ, όπως έγινε γνωστό, σε λειτουργία βρίσκεται πλέον γραμμή υποστήριξης για τα παιδιά και τις οικογένειες τους που «πλήγωσε» με την δράση του ο 47χρονος παιδεραστής. Πρόκειται για τον αριθμό 28310 20799 που είναι καθημερινά στη διάθεση τους.

Σε ανακοίνωση που υπογράφεται από την Αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή και τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, αναφέρονται τα εξής: "Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που επιχειρεί ο Δήμος Ρεθύμνης και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης για την αποτελεσματική, επιστημονική και ανθρώπινη διαχείριση της πρωτοφανούς κρίσης από την οποία δοκιμάζεται η κοινωνία μας, ενημερώνουμε τους συμπολίτες που κρίνουν ότι χρειάζονται επιστημονική βοήθεια και υποστήριξη στην αντιμετώπιση του προβλήματός τους, ότι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ: 28310 20799 καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή (ειδικά για κάθε Τετάρτη η υπηρεσία θα είναι στη διάθεση τους μέχρι τις 8 το βράδυ).

Στο συγκεκριμένο τηλέφωνο απαντούν εξειδικευμένοι ψυχολόγοι οι οποίοι, με σεβασμό και εχεμύθεια, θα δίνουν τις δέουσες κατευθύνσεις και οδηγίες ώστε όλοι μαζί, με γνώση, δύναμη, αξιοπρέπεια, ευαισθησία και ψυχραιμία να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που μας αφορά όλους".



Οργισμένη απάντηση από τον Όθωνα


Ως άθλια και αρρωστημένα μυαλά χαρακτήρισε χθες ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, Μανόλης Όθωνας όσους διαδίδουν φήμες, επιχειρώντας να εμπλέξουν το όνομα του σε προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Σειραγάκη. Ο κ. Όθωνας αναφερόμενος επίσης στις τεράστιες πληγές που άνοιξε η αποκάλυψη αυτής της υπόθεσης στην τοπική κοινωνία, απηύθυνε αγωνιώδη έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει, ώστε να αποκαλυφθούν και άλλες ενδεχομένως πτυχές της, διαφορετικά -όπως είπε- δεν θα είναι απλά ανεύθυνος, αλλά συνυπεύθυνος.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου