Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


Ένα dvd "έδεσε" το Σειραγάκη-ΤΙ ΛΕΕΙ ο καφετζής που τον έδειρε

 

  Επί μήνες παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί το 47χρονο προπονητή Νίκο Σειραγάκη, ο οποίος σήμερα οδηγήθηκε στις Δικαστικές Φυλακές Τρίπολης, κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ'εξακολούθηση.

Η ... πρωτομηνιά επεφύλαξε μία άσχημη έκπληξη για τον εκπαιδευτικό και προπονητή, ο οποίος το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου πιάστηκε επ'αυτοφώρω στο κρεβάτι με δύο ανήλικα αγόρια, ως κατάληξη μιας μακροχρόνιας, συστηματικής και μεθοδικής αστυνομικής επιχείρησης.
Η πολύμηνη έρευνα των αρχών έγινε με λεπτούς χειρισμούς και διακριτικότητα, με δεδομένο ότι διεξαγόταν σε μία μικρή και κλειστή κοινωνία, και μάλιστα αφορούσε ένα πρόσωπο γνωστό και κοινωνικά καταξιωμένο που σε μεγάλο βαθμό απολάμβανε της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των οικογενειών των θυμάτων.
Ο Σειραγάκης έπαιρνε προφυλάξεις και λειτουργούσε με μεθοδικότητα. Δηλαδή έκανε συναντήσεις μικρής διάρκειας, σε σημεία τέτοια που, ούτε επέτρεπαν την καθαρή αποτύπωση της δράσης του, ούτε επέτρεπαν τις υπόνοιες στις ίδιες τις οικογένειες των παιδιών.
Κάποιες διάσπαρτες φήμες πριν από αρκετούς μήνες αναφέρονταν σε κάποιες περίεργες σχέσεις του Σειραγάκη με κάποια παιδιά. Στη βάση αυτή ξεκίνησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να συλλέγουν διακριτικά πληροφορίες, οι οποίες όσο περνούσε ο χρόνος περιέγραφαν ένα γενικότερο πλαίσιο δράσης του Σειραγάκη, χωρίς ωστόσο να είναι συγκεκριμένες και να θέτουν μία αντικειμενική βάση δεδομένων.
Όταν διαπιστώθηκε ότι η υπόθεση είχε βάση, οι αστυνομικοί εξασφάλισαν το πρωτο προανακριτικό υλικό. Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία του Ρεθύμνου και τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε συγκεκριμένη ομάδα αστυνομικών με στόχο τη διαλεύκανσή της, με την παράλληλη διασφάλιση του απόρρητου των ερευνών, που αποτελούσε κρίσιμο θέμα για την έκβαση της έρευνας.
Η διαρκής καθοδήγηση και συνεννόηση με τις Εισαγγελικές Αρχές, που επόπτευαν την πορεία των ερευνών σε όλα τα στάδια της πολύμηνης επιχείρησης ήταν καθοριστική, όχι μόνο για τη δικονομική αξιολόγηση του εκάστοτε συλλεγέντος  υλικού, αλλά και για την οργάνωση και τον προσδιορισμό κάθε νέου  επιχειρησιακού βήματος.
Έπρεπε τα στοιχεία να ήταν απολύτως τεκμηριωμένα και σε καμία περίπτωση να μην αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Ούτε φυσικά οι έρευνες της Αστυνομίας να αποκαλυφθούν ή και να διακινδυνεύσουμε την αποτελεσματικότητά τους.
Η αρχή του προηγούμενου φθινοπώρου αποτέλεσε σημαντικό χρονικό σημείο για την εξέλιξη, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της έρευνας. Τότε με βάση ένα dvd που έφθασε στις αρχές από ανώνυμο αποστολέα, νέα στοιχεία προέκυψαν, έγινε με άδεια της Εισαγγελικής Αρχής άρση απορρήτου των επικοινωνιών του Σειραγάκη. Από το υλικό που συνελέγη από τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές επικοινωνίες του, οι αστυνομικοί απέκτησαν μια ξεκάθαρη εικόνα της δράσης του.
"Η σοβαρότητα και η έκταση της υπόθεσης δεν επέτρεπαν σε καμία περίπτωση την λήψη αποφάσεων και ενεργειών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν λάθη από πλευράς Αστυνομίας. Η σύλληψη έγινε στο συντομότερο δυνατό χρόνο που υπήρξε πλήρης στοιχειοθέτηση της υπόθεσης με αδιάσειστο αποδεικτικό υλικό. Η οποιαδήποτε βεβιασμένη ενέργεια χωρίς ισχυροποίηση των αποδεικτικών στοιχείων,  θα μπορούσε να αποβεί ολέθρια, αφού θα επέτρεπε στον Σειραγάκη να κινείται ελεύθερα ανάμεσά μας, σε καθεστώς  ατιμωρησίας.
Η σημερινή του κατάληξη είναι δικαίωση των προσπαθειών μας.
Είμαστε ηθικά και κυρίως ανθρώπινα ικανοποιημένοι, για τη θετική έκβαση αυτής της υπόθεσης, όχι μόνο γιατί οδήγησε στην απομάκρυνση από την κοινωνία μας του φυσικού και ηθικού αυτουργού πρωτόγνωρων βιαιοτήτων σε βάρος παιδικών και εφηβικών ψυχών, αλλά και γιατί συμβάλαμε στην επιπλέον θωράκιση της κοινωνίας μας απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα" - αναφέρθηκε κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου, Μ.Παραδουλάκης.


"Θόλωσα μόλις τον είδα"

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο νεαρός υπάλληλος του κυλικείου δικαστικού μεγάρου , που γρονθοκόπησε τον 47χρονο έξω από το γραφέιο της ανακρίτριας τόνισε ότι μόλις τον είδε "θόλωσε". "Έπρεπε να φάει πολύ περισσότερες " είπε χαρακτηριστικά

Από την πλευρά του ο διορισμένος συνήγορος  υπεράσπισης  του εκπαιδευτικού , Θωμάς Λεχωβίτης τόνισε ήταν αναμενόμενη η προφυλάκιση του , ενώ ζητήθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου