Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


Σκόπευαν να εκμεταλλευτούν σεξουαλικά διανοητικά ανάπηρη

 

Δυο 24χρονοι Βούλγαροι συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., το Σάββατο στην Αργολίδα και κατηγορούνται για «αρπαγή», «εμπορία ανθρώπων» και «σωματεμπορία». Οι δυο νεαροί μετέφεραν κοπέλα από την Βουλγαρία στην Ελλάδα με σκοπό να την εκμεταλλευτούν σεξουαλικά και δεν τους σταμάτησε το γεγονός ότι η 20χρονη ομοεθνής τους είναι διανοητικά ανάπηρη. 

 Οι έρευνες των αστυνομικών ξεκίνησαν στις 24 Νοεμβρίου, όταν οι βουλγαρικές αρχές ασφαλείας έστειλαν στις ελληνικές, έγγραφο σύμφωνα με το οποίο «24χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μετέφερε από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, μία 20χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Βουλγαρίας, με διανοητική αναπηρία, με σκοπό τη σεξουαλική της εκμετάλλευση».

Οπως προέκυψε από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. οι 24χρονοι, από τον Οκτώβριο του 2011, κατακρατούσαν παρά τη θέλησή τους, κλειδωμένες σε σπίτι στην περιοχή της Ερμιόνης, την 20χρονη και άλλες δύο γυναίκες ομοεθνείς τους, αναγκάζοντας τες να εκδίδονται, έναντι χρηματικού ποσού.
Με μέριμνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου παρασχέθηκε στην 20χρονη υγειονομική περίθαλψη στο Νοσοκομείο Ναυπλίου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν συμμετείχαν και σε άλλες παράνομες πράξεις. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου