Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΜΑΧΗ ΕΝΟΣ ΓΑΪΔΟΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥ


Για ψευδορκία κατηγορούνται οι μάρτυρες της δίκης Κεφαλογιάννη

 

 Τρία χρόνια μετά την καταδικαστική εις βάρος του υπόθεση τόσο σε πρώτο βαθμό στις 22 Σεπτεμβρίου 2008 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου όσο και σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

 Ποινική δίωξη για ψευδορκία μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση, ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου εναντίον των τριών ατόμων που είχαν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη του πρώην υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη, τρία χρόνια μετά την καταδικαστική εις βάρος του υπόθεση τόσο σε πρώτο βαθμό στις 22 Σεπτεμβρίου 2008 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου όσο και σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και οι τρεις εξεταζόμενοι ως μάρτυρες ενώπιον των αρμοδίων αρχών, κατέθεσαν εν γνώσει τους ψέματα ότι δήθεν κατά τη συνάντηση που είχε στο πολιτικό του γραφείο ο κ. Κεφαλογιάννης με έναν αστυνομικό, ήταν παρόντες και οι ίδιοι και ότι δήθεν όταν ο αστυνομικός ρωτήθηκε από τον πρώην πολιτικό για υπόθεση ναρκωτικών που αφορούσε τον Κ. Βασσάλο, (ο οποίος προ ολίγων ημερών καταδικάστηκε σε ισόβια για υπόθεση χασισοκαλλιέργειας) και ο ένστολος απάντησε κατηγορηματικά ότι ήταν βέβαιος για την ταυτότητά του και την εμπλοκή του στην υπόθεση, εκείνοι άκουσαν τον βουλευτή να του λέει ότι πρέπει να κάνει το καθήκον του ως αστυνομικός.

Η εισαγγελέας όμως, επισημαίνει στο σκεπτικό της δίωξης της ότι οι τρεις μάρτυρες αφενός κατέθεσαν ψέματα, διότι δεν ήταν παρόντες καν στη συνάντηση του πολιτικού με τον αστυνομικό και αφετέρου ο πρώην βουλευτής «Προέτρεψε φορτικά τον αστυνομικό να καταθέσει έτσι ώστε να πέσει «στα μαλακά» ο κατηγορούμενος». Η δίκη των τριών έχει προσδιοριστεί για τις 26 Μαρτίου 2012.


Πηγή


Σημείωση Gaidouristas
Ότι και να πει το δικαστήριο κ. Κεφαλογιάννη η κοινή γνώμη έχει βγάλει εδώ και πολλά χρόνια την καταδικαστική ετυμηγορία σε βάρος σας.
Τα έργα και οι ημέρες σας είναι πασίγνωστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου