Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΠΩΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ


Παιδιά οικονομικών μεταναστών "έδωσαν" τον παιδεραστή

 Δύο παιδιά από οικογένειες οικονομικών μεταναστών ήταν εκείνα που βοήθησαν στο να πιάσουν οι αρχές τον σάτυρο προπονητή από το Ρέθυμνο. Αποφάσισαν να τον καταγγείλουν καθώς είχαν προσέξει μια περίεργη συμπεριφορά.

Η αστυνομία ξεσκέπασε την αρρωστημένη δράση του 47χρονου προπονητή Νίκου Σειραγάκη στη Κρήτη χάρη στο κουράγιο δύο παιδιών από οικογένειες οικονομικών μεταναστών που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν στις αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το Cretalive, τα δύο παιδιά τρομοκρατήθηκαν από την αρρωστημένη "φιλοσοφία" του και με την βοήθεια των οικογενειών τους πριν από περίπου ένα χρόνο και πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν τον προπονητή τους, αναφέροντας ότι είχε επιδείξει περίεργη συμπεριφορά απέναντι τους.
Παρά το γεγονός πως δεν ήταν ντόπιοι τα παιδιά αποφάσισαν από μόνα τους πως έπρεπε ννα κάνουν κάτι για να σταματήσουν τη δράση του και έτσι αποφάσισαν να πάνε στην Αστυνομία αφού πήραν την έγκριση από τους γονείς τους, τους οποίους είχαν ενημερώσει για ανάρμοστη συμπεριφορά του 47χρονου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο 47χρονος προσπάθησε να τα "μυήσει" αλλά η "τεχνική" του ξένισε τους δύο ανήλικους αθλητές, οι οποίοι τρομοκρατήθηκαν!
"Οι καταθέσεις των δύο παιδιών αντιμετωπίστηκαν εξ αρχής με μεγάλη σοβαρότητα από την Αστυνομία που προσπάθησε να τις κρατήσει απόρρητες ώστε να ξεκινήσουν οι έρευνες", αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, ενώ μετά από αυτή την συγκλονιστική υπόθεση οι αρχές ψάχνουν και άλλες υποθέσεις παιδεραστίας.
Τα παιδιά άνοιξαν τον δρόμο καθώς έχουν περιέλθει στην Αστυνομία συγκεκριμένες πληροφορίες και για άλλες υποθέσεις παιδεραστίας κάτι που προβληματίζει τους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ για το εύρος της διαστροφής των κυκλωμάτων αυτών.
Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανδρών της Αστυνομίας αν οι υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί μετά την αποκάλυψη του Σειραγάκη συνδέονται μεταξύ τους, τότε η δράση του προπονητή του μπάσκετ θα πρέπει να έχει διάρκεια χρόνων.


Οι ευθύνες των Αρχών για τον παιδεραστή του Ρεθύμνου

Ενα ατελείωτο «πινγκ-πονγκ» μεταξύ της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας Ρεθύμνου, που εξελίχθηκε τους τελευταίους 14 μήνες, φαίνεται ότι επέτρεψε στον αδίστακτο παιδεραστή Ν. Σειραγάκη να συνεχίσει ανενόχλητος τις «μυήσεις» νεαρών αγοριών στον στρεβλό του κόσμο.

Η δικογραφία πήγε κι... ήρθε από τα αστυνομικά στα εισαγγελικά γραφεία τουλάχιστον δύο φορές, γεγονός που καθυστέρησε σημαντικά τη σύλληψη του 47χρονου με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη δράση του. Χρειάστηκε η καθοριστική για την έκβαση της υπόθεσης «εμφάνιση» του διαβόητου DVD, το περιεχόμενο του οποίου δεν επέτρεπε σε κανέναν να αμφιβάλλει για την αρρωστημένη μεθοδολογία του προπονητή-δασκάλου, με την άσπιλη μέχρι πρότινος φήμη στην κλειστή κοινωνία του Ρεθύμνου.
Το πότε και από ποιον εστάλη το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό δεν είναι ούτε γνωστό ούτε σαφές. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως το DVD εστάλη προς το τέλος του καλοκαιριού στις εισαγγελικές αρχές, οπότε και δόθηκε άδεια για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δράστη, ωστόσο οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.
Αξιόπιστες πηγές που επικαλείται το «Έθνος της Κυριακής», υποστηρίζουν πως το υλικό βρισκόταν στα χέρια της Αστυνομίας τουλάχιστον τέσσερις μήνες νωρίτερα. Αυτό δεν συμβαδίζει με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί, όπως αναφέρουν με νόημα οι ίδιοι κύκλοι.
Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω υλικό ήταν που επιβεβαίωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη δράση του 47χρονου σε βάρος των παιδιών.
Μυστήριο καλύπτει και το αν τελικά υπήρξαν ή όχι συγκεκριμένες καταγγελίες από γονείς και παιδιά για τη δράση του παιδόφιλου έναν χρόνο νωρίτερα. Η Αστυνομία αρνείται το γεγονός, λέγοντας ότι η αρχή της έρευνας βασίστηκε σε φήμες που υπήρχαν για τη δράση του, όμως πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» κάνουν λόγο για μία τουλάχιστον καταγγελία που έγινε πριν από έναν χρόνο στον ΑΓΟΡ, όπου δούλευε ως προπονητής ο Σειραγάκης, η οποία είχε φτάσει και στην Αστυνομία.
Τα στοιχεία αυτά φαίνεται να «δένουν» και με τις φερόμενες καταθέσεις παιδιών από οικογένειες μεταναστών που είχαν δοθεί τον περασμένο Οκτώβριο στις αστυνομικές αρχές. Μέχρι σήμερα, 39 παιδιά συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, ενώ έχουν εξεταστεί μόλις 13, που παραδέχθηκαν ως «φυσική» τη δράση του παιδεραστή.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου