Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ


Επιστολή βόμβα του ΣΔΟΕ για τον γιατρό του ΠΑΓΝΗ 
Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε το Σάββατο ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου με αφορμή την υπόθεση του διευθυντή της Εξωσωματικής Μονάδας και πανεπιστημιακού γιατρού, Αντώνη Μακρυγιαννάκη.
Χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά το πόρισμα του ΣΔΟΕ ως στοιχείο προκαταρκτικής εξέτασης,ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου,Γρηγόρης Πασπάτης αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Η επιστολή-βόμβα του ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το έγγραφο που εστάλη από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Κρήτης Στέλιο Λατζουράκη και οδήγησε το διοικητή του ΠΑΓΝΗ Νίκο Κοκκίνη να παύσει από τα καθήκοντά του στην Εξωσωματική μονάδα τον ελεγχόμενο είναι καταπέλτης.
Η επιστολή γνωστοποιεί την έρευνα που ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα και η οποία εξέτασε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πέραν των άλλων, «τυχόν τέλεση του εγκλήματος της παθητικής δωροδοκίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αναφορικά με παράνομα κτηθέντα χρήματα και επομένως της διερεύνησης του "πόθεν έσχες" του εν λόγω πανεπιστημιακού γιατρού». Το έγγραφο με αρ. πρωτ. 50/28-09-2011 αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η έρευνα, πέρα από τις εντολές που υπάρχουν στο ΣΔΟΕ Κρήτης, διεξάγεται ταυτόχρονα με σχετική εισαγγελική παραγγελία του εισαγγελέα Ηρακλείου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΠΟΥ «ΚΑΙΝΕ»


Πάνω από 900 περιπτώσεις

Όπως αναφέρει στην επιστολή του το ΣΔΟΕ, μέχρι στιγμής προκύπτει ότι «...ο ελεγχόμενος για το χρονικό διάστημα από 02-08-2002 μέχρι και το 2009 παρείχε συνεχώς τις ιατρικές του υπηρεσίες σε ασθενείς εκτός του ΠΑΓΝΗ, ήτοι στο ιδιωτικό κέντρο (...) εισπράττοντας ανάλογες αμοιβές (...). Σε πλέον των εννιακοσίων περιπτώσεων έχουν ταυτοποιηθεί τα ονόματα καταθετών στον προσωπικό λογαριασμό του ελεγχόμενου με ασθενείς, όπως αναγράφονται στα βιβλία χειρουργείου ή κίνησης ασθενών του ιδιωτικού κέντρου σε αντίστοιχες ημερομηνίες. Από τις αμοιβές που εισέπραττε απέκτησε μεγάλη ακίνητη περιουσία εντός της πόλεως του Ηρακλείου». Σύμφωνα μάλιστα με το νόμο του ΕΣΥ που θέσπισε ο Αλέκος Παπαδόπουλος, το ιδιωτικό ίδρυμα στο οποίο πανεπιστημιακός ή γιατρός του Δημοσίου απασχολείται παράνομα τιμωρείται επίσης με υψηλό πρόστιμο.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ

Στην αντεπίθεση περνά ο πανεπιστημιακός γιατρός


Στο μεταξύ, με γραπτή δήλωσή του ο πανεπιστημιακός γιατρός Αντώνης Μακρυγιαννάκης περνά στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας παράνομη την κίνηση του διοικητή, υποστηρίζοντας ότι θα αποδειχτεί η αθωότητά του, χωρίς να απαντά όμως στα στοιχεία της έρευνας του ΣΔΟΕ αλλά αφήνοντας ευθέως αιχμές ότι ως ο μόνος εξειδικευμένος γιατρός στις εξωσωματικές με την παύση του τίθενται αυτόματα σε κίνδυνο οι περιπτώσεις δεκάδων ασθενών του στη φάση της εξωσωματικής κύησης. Ειδικότερα αναφέρει:
«Σύμφωνα με το νόμο και τις αποφάσεις του ΣτΕ, ουδείς μπορεί να παύσει ή να περιορίσει το κλινικό έργο πανεπιστημιακού γιατρού. Πρόκειται επομένως για παράνομη απόφαση, την ακύρωση της οποίας ήδη έχω ζητήσει με κάθε νόμιμο μέσο (δικαστικά), ούτως ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η νομιμότητα. Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες που επικαλείται το ΣΔΟΕ και θα αποδείξω την αθωότητά μου. Παρ’ όλα αυτά, το κυριότερο μέλημά μου αυτή τη στιγμή είναι η εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, της μοναδικής δημόσιας στη νότια Ελλάδα, της οποίας ο κ. διοικητής ουσιαστικά παύει τη λειτουργία της με γνώμονα ότι είμαι ο μόνος εξειδικευμένος γιατρός.
Πώς λοιπόν θωρακίζει το κύρος και το συμφέρον των ασθενών του νοσοκομείου κάποιος χωρίς να αναλογιστεί τον κίνδυνο στον οποίο εκθέτει γυναίκες που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης και για τις οποίες η απουσία μου τις θέτει σε σοβαρό κίνδυνο;».Επιπλέον ο πανεπιστημιακός γιατρός, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποδυθεί σε μία κούρσα κρούσης σε ασθενείς του, αυτές που εξυπηρέτησε στο ιδιωτικό κέντρο, προκειμένου να τις πείσει να καταθέσουν πως ούτε χρήματα τους ζήτησε ούτε αυτές έβαλαν χρήματα σε προσωπικό του λογαριασμό, είτε άμεσα είτε έμμεσα, και ότι η μόνη του συνδρομή στο ιδιωτικό κέντρο ήταν κάθε φορά σε καθαρά επιστημονικό συμβουλευτικό επίπεδο.

«Ανεξήγητη σπουδή»


Επιπλέον από το περιβάλλον του διαρρέεται πως είναι ανεξήγητη η σπουδή της διοίκησης του νοσοκομείου να τον παύσει από τα καθήκοντά του, ενώ, ακόμη και με τις επισημάνσεις του ΣΔΟΕ, ζημία για το δημόσιο νοσοκομείο και μάλιστα οικονομική δεν υπάρχει ούτε για ένα ευρώ. Αντίθετα, όπως σημειώνουν με νόημα για άλλες υποθέσεις της Μαιευτικής, που αποδεδειγμένα ζημίωσαν και οικονομικά το δημόσιο νοσοκομείο, όπως τα αιμοστατικά, ουδεμία διοικητική ή άλλη κύρωση έχει υπάρξει έως σήμερα για άλλα πρόσωπα.

Η μπάλα στη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ

Με τα όσα αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Μακρυγιαννάκης είναι σαφές ότι η μπάλα ξαναγυρνά στο γήπεδο της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ. Η τελευταία, γνωρίζοντας ότι βασικό σημείο τριβής και στο παρελθόν από πλευράς μερίδας πανεπιστημιακών γιατρών ήταν το "άβατο" ακόμη και σε αποφάσεις που αφορούν το κλινικό τους έργο, επιμένει με την κίνηση να θέσει τον ελεγχόμενο σε παύση ότι από τη στιγμή που διοικεί το νοσοκομείο έχει αναφαίρετο δικαίωμα να επιβάλλει αποφάσεις που αφορούν το καθαρά κλινικό έργο όλων των γιατρών του νοσοκομείου, είτε αυτοί είναι του ΕΣΥ είτε είναι πανεπιστημιακοί. Επιπλέον αυτή τη φορά παρέπεμψε το όλο θέμα και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του υπουργείου Υγείας.

Γυναίκες σε ιδιότυπη "ομηρία"

Το πιο σημαντικό όμως στη γραπτή δήλωση του κ. Μακρυγιαννάκη είναι ότι από αυτήν καθίσταται σαφές ότι έστω και ακούσια αυτή τη στιγμή τίθενται σε μια ιδιότυπη «ομηρία» δεκάδες γυναίκες με εξωσωματική ή κύηση υψηλού κινδύνου. Διότι από τη στιγμή που ο πανεπιστημιακός δηλώνει ως ο μόνος εξειδικευμένος στο νοσοκομείο για να τις κουράρει, αφήνοντας αιχμές ακόμη και για τη ζωή τους, ο πανικός που μπορεί να προκληθεί αν η διοίκηση του νοσοκομείου δεν απαντήσει πειστικά θα είναι ανυπολόγιστος. Στην τελική, οι μόνες που δεν ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση είναι όσες γυναίκες βρίσκονται σε αυτές τις συνθήκες. Για το λόγο αυτό η "Ν.Κ." θεωρεί επιεικώς άκομψο είτε η μία είτε η άλλη πλευρά να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση.

Ολοκληρώστε τη θεραπεία

Αργά χθες το βράδυ ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, απαντώντας στις αιτιάσεις του γιατρού, προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση: «Η διοίκηση του νοσοκομείου, λαμβάνοντας υπόψη της δηλώσεις του κ. Μακρυγιαννάκη, που επικαλείται ότι αυτός και μόνο αυτός μπορεί να αντιμετωπίσει την ομάδα γυναικών που βρίσκονται σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης, τον καλεί άμεσα να ολοκληρώσει την παρακολούθηση και τη θεραπεία των παραπάνω ασθενών, ως έχει υποχρέωση».


Σημείωση Gaidouristas
Πολύ ύποπτη η στάση του ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου που στο δόγμα ΄΄ κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει ΄΄ συγκαλύπτει το γαϊδούρι που πιάστηκε στα πράσα χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει καταθέσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με ονόματα καταθετών που είχε πελάτες στο νοσοκομείο καθώς και δυο πολυκατοικίες που είναι στο όνομα του.
Να θυμίσουμε στο γαϊδούρι γιατρό ότι όταν ήταν μικρός και ονειρευόταν φακελάκια και μίζες από τις φαρμακευτικές εταιρείες είχε δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη και καλό θα ήταν να μην απειλεί ότι θα σταματήσει όσες περιπτώσεις έχει σε εξέλιξη σβήνοντας σε κάποιους ανθρώπους την ελπίδα …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου