Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ


Στην τσιμπίδα της Οικονομικής Αστυνομίας γιατροί της Θεσσαλονίκης
Σε βάρος εννέα ιατρείων σχηματίζονται δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
  «Σαφάρι» στα ιατρεία της Θεσσαλονίκης, για τη βεβαίωση φορολογικών παραβάσεων, πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία το τελευταίο τριήμερο, έπειτα από τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών.
Σε βάρος εννέα ιατρείων σχηματίζονται δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., προκειμένου να κινήσουν τις διοικητικές διαδικασίες. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι εννέα γιατροί, κατά περίπτωση, δεν έκοβαν αποδείξεις ή δεν τηρούσαν σωστά τα βιβλία ασθενών, ή δεν ενημέρωναν σωστά τα βιβλία εσόδων- εξόδων, καθώς και τα προβλεπόμενα φορολογικά βιβλία.
Σε μία περίπτωση γιατρού ψυχιάτρου - ψυχολόγου δεν τηρούνταν καθόλου στοιχεία και βιβλία, ενώ σε μία άλλη περίπτωση ενός οδοντιατρείου διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν και άλλοι οδοντίατροι που είτε δεν είχαν εκδώσει βιβλία και στοιχεία είτε είχαν συνταξιοδοτηθεί.
Είχαν προηγηθεί καταγγελίες στο τηλεφωνικό νούμερο 11012 της Οικονομικής Αστυνομίας, και κλιμάκια του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα σε 20 ιατρεία διάφορων ειδικοτήτων.
Από το Αρχηγείο της Αστυνομίας επισημαίνεται ότι το «Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ως αποστολή τη δίωξη παραβάσεων σε βάρος οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και περίθαλψης των πολιτών και ιδίως τη μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, τις παράνομες συνταγογραφήσεις, τις ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις, τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής ιατρικών ή νοσηλευτικών υπηρεσιών».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου