Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ


ΕΥΔΑΠ: Πληρώνει ξένες γλώσσες στα παιδιά εργαζομένων

Πρόκειται για βοήθημα που προβλέπεται από τις συλλογικές συμβάσεις και απαλλάσσει χιλιάδες υπαλλήλους από το βάρος της πληρωμής διδάκτρων εδώ και πολλά χρόνια.

Μαθήματα ξένων γλωσσών με επιδότηση "απολαμβάνουν" οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ. Η εταιρεία ύδρευσης καλύπτει τα έξοδα φροντιστηρίου για την εκμάθηση ξένων γλωσσών τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά τους. Ετσι, οι γονείς απαλλάσσονται από το βάρος αλλά και το άγχος της πληρωμής των διδάκτρων.
Αν και δεν είναι γνωστός ο συνολικός αριθμός όσων κάνουν χρήση του μέτρου, εκτιμάται ότι η παροχή αφορά χιλιάδες εργαζόμενους που έχουν εύλογα σπεύσει να την αξιοποιήσουν.
Η ΕΥΔΑΠ θεωρεί ότι είναι μια κοινωνική παροχή, ενώ από πλευράς των εργαζομένων υπογραμμίζεται ότι προβλέπεται στις συλλογικές συμβάσεις και έχει δοθεί ως αντιστάθμισμα αντί αυξήσεων.
Δεν είναι γνωστό, πάντως, τι ισχύει για τους εργαζόμενους που δεν έχουν παιδιά ή δεν μαθαίνουν οι ίδιοι ξένες γλώσσες καθώς δεν αξιοποιούν αυτήν τη δυνατότητα έναντι αυξήσεων που δεν δόθηκαν...
Το θέμα των προνομίων εργαζομένων σε ΔΕΚΟ επανέρχεται σε μια εποχή που το κράτος αναζητεί εσπευσμένα, έως 17 Οκτωβρίου, τεχνικούς και νομικούς συμβούλους για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Ανάλογοι προβληματισμοί όμως για τα κεκτημένα των εργαζομένων υπάρχουν και σε άλλες ΔΕΚΟ, όπως στη ΔΕΗ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου