Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΛΗΣΤΗΣ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


Με ψυχολογικά προβλήματα ο αρχιφύλακας-ληστής

Αναστάτωση και προβληματισμό στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί η σύλληψη, χθες το βράδυ στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, 46χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική), σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για ληστεία.

Οι πληροφορίες λένε πως αυτό που προβληματίζει περισσότερο τους επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι το γεγονός ότι ο αρχιφύλακας κυκλοφορούσε με το υπηρεσιακό πιστόλι οπλισμένο, ενώ κατείχε 16 χάπια «Tavor» και συνεπώς αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Έτσι επανέρχεται και πάλι το θέμα των ψυχολόγων και ψυχιάτρων που πρέπει να υπάρχουν στο Σώμα και να εξετάζουν σε τακτά χρονικά  διαστήματα όλους τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς μετέβη, ως πελάτης, σε πρακτορείο «ΠΡΟΠΟ» και προτάσσοντας το υπηρεσιακό του όπλο, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ, έχοντας μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με την κουκούλα του μπουφάν του.

Ο τρόπος που ενήργησε φανερώνει ένα άτομο που πήγε να ληστέψει, χωρίς να έχει στήσει οργανωμένο πλάνο και πιθανότατα κάτω από έντονη ψυχολογική φόρτιση…

Κατά τη διαφυγή του, καταδιώχθηκε αρχικά από το σύζυγο της ιδιοκτήτριας και στη συνέχεια από έναν ειδικό φρουρό και μία γυναίκα αστυφύλακα, που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι κατέφθασαν άμεσα στο σημείο, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., που ανέλαβε την προανάκριση.

Σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος TAVOR, για τα οποία εξετάζεται το νόμιμο της κατοχής τους. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση. 


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου