Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΕΚΡΥΒΑΝ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΕ ΝΤΑΚΟΥΣ


Έκρυβαν λαθραία τσιγάρα σε κουτιά απο...ντάκους 

Τα χαρτοκιβώτια που υπήρχαν σε μεταφορική εταιρεία, έγραφαν απ'έξω πως περιείχαν επτάζυμα Κρητικά παξιμάδια αλλά οι αστυνομικοί που τα άνοιξαν στο πλαίσιο ελέγχου βρηκαν μέσα, αντί για  ντάκους....χιλιάδες πακέτα με λαθραία τσιγάρα !!!

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17/10  από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας σε αποθηκευτικό χώρο μεταφορικής εταιρείας, στην Ελευσίνα, βρέθηκαν 12 χαρτοκιβώτια, τα οποία έφεραν ενδείξεις ειδών διατροφής (κρητικά παξιμάδια), ενώ περιείχαν 7.420 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Το παράνομο φορτίο είχε παραδοθεί στις αποθήκες της εταιρείας την 14-10-20011 από ανύπαρκτη (όπως διαπιστώθηκε) εταιρεία τροφίμων, με τελικό προορισμό εταιρεία εισαγωγών στο Λονδίνο.
Επίσης, όπως προέκυψε, τα λαθραία τσιγάρα συσκευάζονταν και αποκρύπτονταν μέσα σε χαρτοκιβώτια, τα οποία αποθηκεύονταν σε κλειστό χώρο στάθμευσης, στην πολυκατοικία που διαμένει ένας 45χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπόριο τσιγάρων και παράνομη οπλοκατοχή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 45χρονου συλληφθέντα, καθώς και στον κλειστό χώρο στάθμευσης,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

ένα (1) πιστόλι μάρκας WALTHER , τύπου REPLICA,
ένα (1) μαχαίρι και δύο (2) σουγιάδες,
υλικά συσκευασίας (νάυλον ταινίες και πλήθος χαρτοκιβωτίων) όμοια με αυτά που περιείχαν τα κατασχεθέντα λαθραία τσιγάρα,
μία (1) συσκευή θερμοκόλλησης – στεγανοποίησης,
τριάντα δύο (32) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και ένα (1) πακέτο 50 gr . λαθραίου καπνού,
έγγραφα και χειρόγραφες σημειώσεις που σχετίζονται με την υπό έρευνα υπόθεση,
δύο (2) δελτία ταυτότητας, που ανήκουν σε τρίτα άτομα,
ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά επιπλέον ένα 42χρονο ημεδαπό, που εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης της ανύπαρκτης εταιρείας, καθώς και το διαχειριστή της παραλήπτριας εταιρείας στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Οικονομική Αστυνομία συνεργάζεται με τις αρμόδιες Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας και την Interpol, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υφίσταται η αγγλική εταιρεία – παραλήπτρια του λαθραίου φορτίου, η εμπορική της δραστηριότητα και το ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

Τα κατασχεθέντα τσιγάρα και ο καπνός θα παραδοθούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό και καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ διενεργείται έλεγχος για τη διαπίστωση φορολογικών αδικημάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου