Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΑΪΔΟΥΡΑΣ ΣΤΗ ΧΙΛΑΡΙ

Mε ντομάτες και παπούτσια υποδέχθηκαν οι Αιγύπτιοι την Χίλαρι Κλίντον

 


Mε ντομάτες και παπούτσια υποδέχθηκαν οι Αιγύπτιοι την Χίλαρι Κλίντον


Διαδηλωτές στην Αίγυπτο εκτόξευσαν ντομάτες και παπούτσια στην αυτοκινητοπομπή που συνόδευε την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια της πρώτης της επίσκεψής στη χώρα μετά την εκλογή του ισλαμιστή προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι.
Οι αιγυπτιακές αρχές δήλωσαν ότι κανένα από τα αυτοσχέδια «βλήματα» δεν χτύπησαν την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών ή το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.
Σύμφωνα με τις αρχές οι διαδηλωτές φώναζαν «Μόνικα, Μόνικα», αναφερόμενοι στο σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει μεταξύ του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και της Μόνικα Λεβίνσκι.
Μάλιστα το Σάββατο το βράδυ διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο της κυρίας Κλίντον με αντι-ισλαμιστικά σλόγκαν, κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι υποστήριζαν την άνοδο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξουσία.
Σχολιάζοντας το περιστατικό κατά τη διάρκεια της ομιλία της στο αμερικανικό προξενείο στην Αλεξάνδρεια, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι οι «στην Αίγυπτο, οι ΗΠΑ δεν "βγάζουν" τους νικητές και τους ηττημένους, ακόμη κι αν μπορούσαμε, που δεν μπορούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου