Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΗΛΙΘΙΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ !

Σοκ: αλυσόδεσε τον σκύλο του και τον άφησε να πεθάνει απο τη ζέστη

 


Σοκ: Αλυσόδεσε τον σκύλο του και τον άφησε να πεθάνει απο τη ζέστη


 

Απίστευτη κτηνωδία με κακοποίηση ζώων στην Κρήτη, έρχεται στο φώς της δημοσιότητας, προκαλώντας τη φρίκη της κοινής γνώμης αλλά και τον προβληματισμό των αρμόδιων αρχών, που προσπαθούν επι ματαίω να περιορίσουν παρόμοια φαινόμενα στη περιοχή.
Κοντά στις παιδικές κατασκηνώσεις στα Χανιά, βρίσκεται μία μάντρα με κατσίκες, κότες και πρόβατα, καθώς και δύο ασπρόμαυρα σκυλιά. Ο αγρότης που την διαχειρίζεται, έδενε συχνά τα δύο σκυλιά κάτω απο τον καυτό ήλιο χωρίς σκέπαστρο και χωρίς ένα πιάτο νερό.
Η αλλοδαπή γειτόνισσα του τόνισε επανειλλημένα να σταματήσει να κακομεταχειρίζεται τα ζώα του, αλλά εκείνος την αγνοούσε συστηματικά, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός σκυλιού απο θερμοπληξία.
Το δεύτερο σκυλί, ήταν πιο τυχερό, αφού βρισκόταν δεμένο κοντά σε μία δεξαμενή νερού και έτσι ανάλογα το πως έπεφτε ο ήλιος, είχε μερικά εκατοστά σκιας για λίγες ώρες της ημέρας. Όμως και το δεύτερο σκυλί, μετά τις επανειλλημένες διαμαρτυρίες των γειτόνων, ο απάνθρωπος αγρότης φρόντισε να το.... εξαφανίσει!
Όταν έγινε αντιληπτός ο θάνατος του καημένου του ζώου απο τη ζέστη, η γειτόνισσα απευθύνθηκε στον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», ενω εξήγησε, ότι αυτός ο αγρότης κακομεταχειριζόταν επανειλλημένα τα σκυλιά και τα χτυπούσε, με ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα ποτίσματος, αν δεν πήγαιναν κοντά του κάθε φορά, που τα καλούσε.
Η εικόνα αυτή της κακοποίησης προφανώς ήταν το ζωντανό παράδειγμα για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών της διπλανής κατασκήνωσης σχετικά με τη φιλοζωία και τον σεβασμό προς το περιβάλλον!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου