Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΣ !

Νέο σκάνδαλο ιδιωτικών υποκλοπών μέσω ίντερνετ 

Νέο σκάνδαλο ιδιωτικών υποκλοπών μέσω ίντερνετ


Πωλητής συστημάτων υποκλοπών πρώτος στη λίστα μεγαλοκαταθετών εξωτερικού
blog που διαφημίζει απροκάλυπτα παρακολούθηση κινητών. Ο δημιουργός του μιλά με χαρακτηριστική άνεση για «αυτόματες καταγραφές κλήσεων, συνακροάσεις συνομιλιών, μυστικές κλήσεις» και άλλες παράνομες ενέργειες, έναντι μόλις 99 ευρώ


Στο κέντρο της Αθήνας με χαρακτηριστική ευκολία εξακολουθούν να πωλούνται σύστημα υποκλοπών κινητών τηλεφώνων, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του site «drindrin», από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την σύλληψη ενός 33χρονου που είχε καταφέρει να παρακολουθεί συνομιλίες sms, e-mails μέσω κινητών τηλεφώνων νέας γενιάς.
«Το Βήμα» αποκαλύπτει νέες σχετικές καταχωρήσεις στο Ιντερνετ για υποκλοπή συνομιλιών αλλά και καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας που φαίνεται να διαφημίζουν -δίνοντας ονόματα και διευθύνσεις- πώληση λογισμικού υποκλοπών, σαν να είναι το πιο εύκολο και νόμιμο ζήτημα στον κόσμο. Επιπλέον, αυτό που εντυπωσιάζει, είναι ότι το όνομα του επιχειρηματία, ιδιοκτήτη καταστήματος με ηλεκτρονικά στην Αθήνα, που φαίνεται να πουλά τα συστήματα υποκλοπών, φιγουράριζε πρώτο στην λίστα που είχε δημοσιοποιήσει τον περασμένο Οκτώβριο ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Ε Βενιζέλος, με τις μεγαλύτερες καταθέσεις στο εξωτερικό. Ο επιχειρηματίας αυτός φερόταν να είχε διοχετεύσει τα τελευταία χρόνια σε ξένες τράπεζες 18.159.663 ευρώ ενώ στις φορολογικές του δηλώσεις δήλωνε μηδαμινά εισοδήματα. Ο ίδιος τότε είχε πει για «λάθος» των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

Σε ένα, λοιπόν, blog που διαφημίζει απροκάλυπτα παρακολούθηση κινητών και το οποίο παρουσιάζει «Το Βήμα», ο δημιουργός του μιλά με χαρακτηριστική άνεση για «αυτόματες καταγραφές κλήσεων, συνακροάσεις συνομιλιών, μυστικές κλήσεις» και άλλες παράνομες ενέργειες, έναντι μόλις 99 ευρώ. Προκειμένου οι πελάτες να έλθουν σε επαφή με τον «πωλητή τηλεφωνικών παρακολουθήσεων», στο blog δίνεται το e-mail του, με την υπόσχεση ότι θα δοθούν διαδικτυακά σχετικές εντολές.

Σε ένα άλλο site καταστήματος, στο κέντρο της Αθήνας, διαφημίζεται ειδικό λογισμικό το οποίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Είναι πακέτο με όλες τις δυνατότητες! Συνακρόαση κινητών: Ακούτε τη συνομιλία και των δύο συνομιλούντων. Λαμβάνει αντίγραφα όλων των εισερχόμενων και εξερχόμενων κειμένων, μηνυμάτων SMS, που απευθύνονται σε ή προέρχονται από το τηλέφωνο στόχο. Ακούστε τη γύρω περιοχή του τηλεφώνου χωρίς ένδειξη ότι το τηλέφωνο είναι ενεργοποιημένο».Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου