Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


 
Ο... ΕΜΙΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ! 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Επειδή κάποιοι γνωρίζουν περισσότερα και για να μην ξεχνιόμαστε, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Γιάννης Εμίρης (καμία σχέση με τον πραγματικό Εμίρη της φωτογραφίας) ήταν μέχρι σήμερα επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου ALPHA BANK. Ήταν το...
στέλεχος που οργάνωσε την εισαγωγή ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στο ΧΑΑ.
1)
Η μετοχή εισήλθε στις 14/11/2007 στα 11 ευρώ και σήμερα έχει 1,20 ευρώ.
2)
Ο κ. Εμίρης ήταν υφιστάμενος του Πιλάβιου, φίλος του Αλογοσκούφη, που "δανείστηκε" από την Αlpha bank και διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς. Μετά την πενταετή λήξη της θητείας του επανήλθε στην Αlpha με 30.000 euro τον μήνα ενώ τα χρήματα που λαμβάνουν οι τράπεζες είναι δάνεια.
3)
'Οταν έρχεται στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί στις κυβερνητικές θέσεις στελέχη της Eurobank, ενώ όταν έρχεται στην εξουσία η ΝΔ χρησιμοποιεί στελέχη της Αlpha bank.
4)
Και κάτι τελευταίο. Ο κ. Μέργος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, ήταν στο ΔΣ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής. Εντελώς... τυχαία όλα αυτά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
Σχετικά με τον... Εμίρη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων υπάρχει και κάτι ακόμα. Με την απόφαση 13/174/26.10.99 άλλαξε ο κανονισμός αναδοχών εισαγωγής μετοχών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Έτσι, ενώ μέχρι τότε το χρηματιστήριο καθόριζε τις τιμές από την ημερομηνία αυτή και μετά οι τιμές καθορίζονταν από τη...

συμφωνία αναδόχων και θεσμικών επενδυτών με ένα υποτυπώδες pre-marketing, αφού οι θεσμικοί επενδυτές ήσαν αμοιβαία κεφάλαια θυγατρικά των τραπεζικών ομίλων. Έτσι προέκυψε η φούσκα του χρηματιστηρίου που τόσο κατηγορούσε τότε η Νέα Δημοκρατία. Ο κύριος Εμίρης είχε ενεργό ρόλο σε αυτή την διαδικασία καθορισμού ψεύτικων τιμών – φούσκας. Αυτά για να μη ξεχνιόμαστε για το ποιος είναι ένας εκ των υπευθύνων του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου