Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΙΚΑ !

Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ – Η ζημιά φτάνει τα 3.000.000 ευρώ

Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ – Η ζημιά φτάνει τα 3.000.000 ευρώ


Τρία άτομα, δύο Ελληνες ηλικίας 61 και 56 ετών και ένας 41χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς επίσης και για πλαστογραφία και απάτη σε βάρος του Ι.Κ.Α., με τη ζημιά να φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
Οι κατηγορούμενοι δήλωναν είτε εικονικά, είτε πραγματικά με πιστωμένα ένσημα, εργαζόμενους ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων, αλλοδαπούς και ημεδαπούς, καθώς και ημέρες απασχόλησης, που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα. Οι ψευδώς δηλωμένοι εργαζόμενοι λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις λοιπές παροχές (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα, κ.λ.π.), χωρίς όμως να καταβάλλονται ποτέ οι αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές.
Δυο από τις έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε κατάστημα ψιλικών 41χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές και σε λογιστικό γραφείο 61χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε αναλάβει τη λογιστική παρακολούθηση των βιβλίων και στοιχείων του καταστήματος. Ο συγκεκριμένος λογιστής έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο λογιστικό γραφείο κατασχέθηκαν δεκαπέντε εκτυπωμένες σελίδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, που περιλαμβάνουν λίστες πελατών του, με αντίστοιχους κωδικούς πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα του φορέα και ηλεκτρονικά μηνύματα του φορέα για απενεργοποίηση των κωδικών, καθώς και πέντε σφραγίδες με στοιχεία αλλοδαπών πελατών του λογιστή (ιδιοκτητών internet café, τηλεφωνικών κέντρων, καταστημάτων ψιλικών) για τους οποίους υπήρχαν σχετικές καταγγελίες από το Ι.Κ.Α.
Η τρίτη έρευνα πραγματοποιήθηκε στο σπίτι 56χρονου ημεδαπού στο Χαλάνδρι Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία εκτυπωμένη σελίδα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του κι ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου