Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΑ ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ ΣΕ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ



Ο προιστάμενος του ΟΑΕΔ Ηρακλείου κ.Πάγκαλος που έβγαλε την υπόθεση

Πρωτοφανής απάτη για να εισπράξουν "μαϊμού" επιδόματα ανεργίας!

Λογίστρια έφτιαχνε πλαστές βεβαιώσεις απόλυσης από υπαρκτούς , αλλά και...ανύπαρκτους εργοδότες, πλαστογραφούσε στοιχεία για ένσημα που δεν υπήρχαν με στόχο να εισπράξουν επιδόματα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ Ηρακλείου
Μια καλοστημένη απάτη μέσω της οποίας θα εισέπρατταν επιδόματα ανεργίας- μαϊμού ,είχε στήσει ένα κύκλωμα στο οποίο φέρεται να ειναι επικεφαλής λογίστρια του Ηρακλείου, αλλά ευτυχώς για τον ΟΑΕΔ η παρατηρητικότητα του προϊσταμένου και των υπαλλήλων της υπηρεσίας απέτρεψε την ‘εκταμίευση’ μεγάλων ποσών από τα κρατικά ταμεία! Το κύκλωμα έφτιαχνε πλαστές βεβαιώσεις απόλυσης από υπαρκτούς , αλλά και...ανύπαρκτους εργοδότες, πλαστογραφούσε στοιχεία για ένσημα που δεν υπήρχαν και με στόχο να εισπράττουν επιδόματα ανεργίας αλλοδαποί που νωρίτερα είχαν...πληρώσει αδρά στο λογιστικό γραφείο! Μετά από μήνες ερευνών απο τον ΟΑΕΔ Ηρακλείου, στην Κνωσού, η υπόθεση ‘δέθηκε’ με τη συνδρομή όλων των υπηρεσιών (Εφορίες, ΣΔΟΕ, ΙΚΑ κλπ) και χθες κατατέθηκε από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας κ.Γιάννη Πάγκαλο μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Ηρακλείου που τώρα αναμένεται να ασκήσει διώξεις!
Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες ο ΟΑΕΔ Ηρακλείου εντόπισε 21 περιπτώσεις αλλοδαπών (είναι Αλβανοί) οι οποίοι είχαν καταθέσει τα πλαστογραφημένα έγγραφα ζητώντας να πάρουν επίδομα ανεργίας. Μερικοί από αυτούς μάλιστα έχουν κληθεί από την υπηρεσία κι έχουν ήδη ομολογήσει ότι είναι πλαστογραφημένα τα χαρτιά τους και τους ‘τα έφτιαχνε λογίστρια η οποία πληρωνόταν 200 ευρώ το κεφάλι’! Σε πρώτη φάση οι ‘άνεργοι’ θα έπαιρναν 80.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ....
Ο κ.Πάγκαλος  επιβεβαίωσε την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς και επεσήμανε ότι πλέον το λόγο για τη σοβαρή υπόθεση έχει η δικαιοσύνη.
«Εμείς καταθέσαμε και με εντολή της κεντρικής διοίκησης ένα πλήρη φάκελο με τα στοιχεία και τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθυνου. Τέσσερις μήνες ερευνούμε την υπόθεση για την ιστορία αυτή μέσω της οποίας προσπαθησαν να εισπράξουν λεφτά» τόνισε ο κ.Πάγκαλος χωρίς όπως λέει να θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση που θα ερευνήσει τώρα η Δικαιοσύνη.
Πως ξεκίνησε η υπόθεση
Το όλο θέμα ξεκίνησε στον ΟΑΕΔ που καθημερινά κατακλύζεται πλέον από ανθρώπους που ζητούν επίδομα όταν ο ένας μετά τον άλλο οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί κατέθεσαν βεβαιώσεις απολύσεων στην υπηρεσία. Εκεί ο προϊστάμενος και οι υπάλληλοι που ήλεγξαν τα σχετικά χαρτιά παρατήρησαν ότι Κάποιοι εμφανίζονται να απολύθηκαν από ένα εργοδότη στην επαρχία (που είχε μόλις 11 εργαζόμενους) κι έτσι άρχισαν να το ψάχνουν περισσότερο...
Συνολικά 5 εργοδότες εφέροντο να έχουν Κάνει τις 21 απολύσεις . Άρχισαν οι επικοινωνίες με το ΙΚΑ, τις Εφορίες, το ΣΔΟΕ. Από παντού οι απαντήσεις ήταν ίδιες: είτε ανύπαρκτοι εργοδότες, είτε εργοδότες που...δεν είχαν ιδέα για τα συγκεκριμένα άτομα. Δεν υπήρχαν ένσημα. Μάλιστα από υπηρεσία του ΙΚΑ εντοπίστηκε συγκεκριμένη λογίστρια που φερόταν να έχει σχέση, κλήθηκε να δώσει απαντήσεις , αλλά...εξαφανίστηκε.
«Εμείς μαζέψαμε όλα τα στοιχεία, καλέσαμε και τους αλλοδαπούς. Έχουμε όλο το φάκελο τον οποίο πήγαμε στον εισαγγελέα» τονίζει ο κ.Πάγκαλος που στέλνει κι ένα μήνυμα στους επίδοξους απατεώνες.
«Δεν είναι καθόλου εύκολο έτσι όπως δουλεύουμε-παρά το φόρτο εργασίας- να στήσουν τέτοια απάτη. Συνεργαζόμαστε αρμονικά με το ΙΚΑ και τις άλλες υπηρεσίες, έχουμε ον λαιν σύστημα για τα ένσημα , μπορούμε να τσεκάρουμε τα πάντα» τονίζει ο κ.Πάγκαλος.
Ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το ΙΚΑ συνεχίζουν τους ΕΛΕγχους και σε άλλες περιπτώσεις ενώ τώρα αναμένεται η μελέτη της δικογραφίας από την Εισαγγελία και η άσκηση διώξεων σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση.

 Του Κώστα Μπογδανίδη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου