Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Η ΣΤΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙ, ΜΕΤΡ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ !Δοσμένες από πριν οι ερωτήσεις των bloggers στον Κων/νο. Μητσοτάκη. Ποιός και πώς το απεκάλυψε.Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός σημειώνει διαχρονικά πως η αλήθεια μαθαίνεται ή από μικρό ή από τρελό. Κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση του Επιτίμου Προέδρου της ΝΔ με bloggers, όπου ο μικρότερος καλεσμένος της παρέας, Γιώργος Ευγενίδης από το site 12 τετραγωνικά, με τη χαρακτηριστική ειλικρίνεια (και απειρία) που διακρίνει άτομα της ηλικίας τους εξέθεσε την αλήθεια της διαδικασίας των ερωτήσεων.
"Κύριε Πρόεδρε, θα μου επιτρέψετε να διαφοροποιηθώ απ᾽την ερώτησή μου που έχετε ήδη στη σκαλέτα σας, καθώς με έχετε καλύψει και να ρωτήσω κάτι άλλο" (δείτε μετά το 35' 40'' ΕΔΩ) είπε ο 18χρονος μαθητής, αποκαλύπτοντας το στημένο της όλης διαδικασίας και δημιουργώντας μια αναστάτωση στους διοργανωτές (ξαφνικά υπήρξαν προβλήματα ήχου, ενώ εξαρχής η πρόσβαση στην "ανοικτή" διαδικτυακή σύνδεση του χώρου, ήταν απ᾽τους περισσοτέρους αδύνατη).

Εν συνεχεία, ο τρόπος συντονισμού των ερωτήσεων του "κοινού", κατέδειξε ότι ακόμα κι αυτές ήταν προκαθορισμένες, καθώς η επιλογή όσων ρώτησαν δεν έγινε τυχαία, αλλά βάση λίστας ερωτώντων.
Είθισται πρώην πρωθυπουργοί να επανεμφανίζονται σε "ανοιχτούς χώρους διαβούλευσης", με προκαθορισμένα κοινά και συχνά προμελετημένες ερωτήσεις. Σ᾽ένα φίλιο όμως περιβάλλον, που ο όποιος μπορούσε να παρευρίσκεται εκεί μόνο κατόπιν φιλικής προσκλήσεως, αυτό που συνέβη με τον κ. Κων/νο Μητσοτάκη δεν εκθέτει τον ίδιο τόσο, όσο εκείνους που τον έθεσαν προ μιας νέου τύπου "ανακρίσεως" που σε δεύτερο χρόνο όμως απεδείχθη παλαιάς και παρηκμασμένης κοπής (λαμβάνοντας υπόψιν κατά την κρίση και με το περιεχόμενο των ερωτοαπαντήσεων). Εκθέτει κι όσους εκ των προτέρων γνώριζαν την διαδικασία και παρότι προερχόμενη από μια πραγματική πηγή δημοκρατίας, το διαδίκτυο, δέχθηκαν να μετέχουν σε μια φιέστα σικέ.

Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης (συμπεριλαμβανομένης και της εγγονής του πολιτικού, Αλεξίας Μπακογιάννη) θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα απ᾽τον καθένα ότι ο Κων/νος Μητσοτάκης δεν χρειάζεται τέτοιου είδους προστασία. Η ευφυΐα του, η εμπειρία του και η ετοιμότητά του είναι καθόλα εμφανής και εκ τούτου αδιαμφισβήτητη. Εξάλλου, είναι από εκείνα τα ιστορικά πρόσωπα που αφήνουν κι αναπάντητα ερωτήματα, κάνοντας χρήση της φράσης "ουδέν σχόλιον" ή της ''δεν θα ήθελα να το σχολιάσω", όπως έπραξε και στην εν λόγω συγκέντρωση ο κ. Μητσοτάκης σε θέμα που αφορούσε το κατά πόσο η πώληση του ΟΠΑΠ είναι επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου