Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ



Αδίστακτοι έμποροι ελπίδας! - Κύκλωμα αγόραζε ωάρια από γυναίκες σε ανατολικές χώρες και τα εμφύτευε σε άλλες στην Ελλάδα!

Ανάγκαζαν τις γυναίκες να παίρνουν τα σκευάσματα από την Τουρκία και τους έπαιρναν αντι 1.000 ευρώ τα ωάρια και τα εμφύτευαν σε άλλες- Στο κύκλωμα μετέχουν φαρμακευτικές, γιατροί από Κέντρο Εξωσωματικής και ένα πρόσωπο κλειδί από την Κομοτηνή - Ήταν ο ενδιάμεσος για φέρνει φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης από την Τουρκία - Ανάγκαζαν τις γυναίκες να παίρνουν τα σκευάσματα από την Τουρκία και τους έπαιρναν αντι 1.000 ευρώ τα ωάρια και τα εμφύτευαν σε άλλες - Ο τζίρος τους ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ! - Από τις 12 Οκτωβρίου πάνω από 1.000 τέτοια μη εγκεκριμένα σκευάσματα έχουν διοχευτευθεί στη αγορά - Σε αποθήκη στην Αθήνα βρέθηκαν επίσης αντικαρκινικά φάρμακα αξίας 136.000 ευρώ
Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 11 συλλήψεις μεταξύ των οποίων δυο γιατροί κέντρου εξωσωματικής γονιμοποίησης της Θεσσαλονίκης, η γραμματέας τους, δυο ιδιοκτητες φαρμακευτικών εταιρειών, ένας ιδιοκτήτης φαρμακείου κι ένας αλλοδαπός από την Κομοτηνή, πρόσωπο "κλειδί", αφού φαίνεται πως αυτός έφερνε παράνομα τα συγκεκριμένα σκευάσματα από την Τουρκία.
Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις 12 Οκτωβρίου πάνω από 1.000 τέτοια μη εγκεκριμένα σκευάσματα έχουν διοχευτευθεί στη αγορά, ενώ ο συνολικός τζίρος σύμφωνα με το ΣΔΟΕ ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ! 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στα πλαίσια των ερευνών εντοπίστηκαν και άλλα δυο φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη, οι ιδιοκτήτες των οποίων έτριβαν χάπια στητικής δυσλειτουργίας ώστε να πάρουν τη μορφή σκόνης και στη συνέχεια τα πουλούσαν ως θεραπεία για εξωσωματική γινιμοποίηση.
Υπενθυμίζεται ότι η δράση του κυκλώματος δεν σταματούσε μόνο εκεί, δηλαδή σε ότι έχιε να κάνει με τα παράνομα σκευάσματα εξωσωματικής γινιμοποίησης.
Το δεύτερο σκέλος της δράσης του είχε να κάνει με την παράνομη εξαγωγή τεράστων ποσοτήτων αντικαρκινικών φαρμάκων και άλλων ακριβών σκευασμάτων ευρείας χρήσης, όπως και Viagra, σε Γερμανία και Σουηδία. 

Μέσω εταιρείας «μαϊμού», τα μέλη του κυκλώματος αγόραζαν μαζικά μεγάλες ποσότητες των ακριβών ελληνικών φαρμάκων, από φαρμακεία, προκαλώντας τεχνητή έλλειψη στην αγορά. Εν συνεχεία μέσω εταιρείας στη Βουλγαρία με πλαστά παραστατικά, τα εξήγαγαν σε χώρες του εξωτερικού και κυρίως Γερμανία και Σουηδία, όπου τα συγκεκριμένα σκευάσματα πωλούνταν σε 5πλάσια τιμή. 
Τεράστιες διαστάσεις παίρνει το θέμα της "μαφίας" των φαρμάκων αφού όλο και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στη φόρα για το κύκλωμα που θησαύριζε πουλώντας φάρμακα εξωσωματικής γονιμοποίησης εισαγόμενα από την Τουρκία μη εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σοκ έχει προκαλέσει το γεγονός ότι σε κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης της Θεσσαλονίκης που σχετίζεται με την εγκληματική οργάνωση, αγόραζαν ωάρια από γυναίκες που κατάγονταν από ανατολικές χώρες. Το κύκλωμα, αφού προσέγγιζε αυτές τις γυναίκες, τους έδινε αμοιβή ύψους 1.000 ευρώ με αντάλλαγμα αυτές να πάρουν τα εισαγόμενα από Τουρκία σκευάσματα και στη συνέχεια να δώσουν ωάρια τα οποία μετά χρησιμοποιούσαν σε εξωσωματικές γονιμοποιήσεις άλλων γυναικών.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου