Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΜΟΥΦΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ


         


Η απάτη του Κρητικού έφτασε μέχρι την Καρδίτσα

Ο επιχειρηματίας της ... απάτης πουλούσε αυτοκίνητα "φαντάσματα" σε όλη την Ελλάδα
- Από 29χρονο στη Χαλκίδα, απέσπασε το χρηματικό ποσό των εξακοσίων πενήντα (650) ευρώ, το οποίο είχε εισπραχθεί την 04.04.2013.
Πουλούσε αυτοκίνητα χωρίς αντίκρισμα μέσω ίντερνετ ένας 31χρονος Ηρακλειώτης που όμως τελικά συνελήφθη χθες το μεσημέρι έχοντας στα χέρια του τα λεφτά της απάτης αλλά και τα πειστήρια του εγκλήματος. Την απάτη εξιχνίασαν οι άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηρακλείου έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών. Η δράση του επιχειρηματία της ... απάτης ξεπέρασε τα όρια της Κρήτης καθώς είχε καταφέρει να “πουλήσει” αυτοκίνητα ... φαντάσματα μέχρι και την Καρδίτσα. 

Φαίνεται ότι το … δόλωμα του ήταν εξαιρετικά καλό αφού μόλις μέσα σε μερικές μέρες από την ανάρτηση των προσφορών, τέσσερις άνθρωποι από ολόκληρη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στις δελεαστικές προσφορές και όχι μόνο κλίκαραν τη σελίδα αλλά φρόντισαν να στείλουν και ταχυδρομικές επιταγές στον… επιχειρηματία. Έτσι έβαλαν στο στόχαστρο τον 31χρονο άνδρα που έχοντας φτιάξει μία ιστοσελίδα στο ίντερνετ δήλωσε ότι πουλούσε αυτοκίνητα και μηχανάκια σε καλές τιμές. 

Σε συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, ο 31χρονος κατελήφθη σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ., στο οποίο είχε μεταβεί για να εισπράξει ταχυδρομική επιταγή ποσού εξακοσίων (600) ευρώ, με στοιχεία αποστολέα 24χρονου ημεδαπού και συνελήφθη. Από τη αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε η εμπλοκή τους σε άλλες τρείς περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών και συγκεκριμένα:

- Από 59χρονο ημεδαπό στην Καρδίτσα, απέσπασε το χρηματικό ποσό των επτακοσίων (790) ευρώ, τα οποία είχε εισπράξει την 09 και 10.04.2013.
- Από 22χρονο ημεδαπό στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, απέσπασε το χρηματικό ποσό των χιλίων σαράντα (1040) ευρώ, ποσό το οποίο είχε εισπράξει την 09.04.2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου