Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΑΣ .. ΓΑΪΔΟΥΡΙ !


Σοκ: 14χρονα παιδιά-εργάτες στα σκλαβοπάζαρα της φράουλας στη Μανωλάδα εντόπισε χθες η Διεθνής Αμνηστία

14χρονα παιδιά-εργάτες στα σκλαβοπάζαρα της φράουλας στη Μανωλάδα εντόπισε χθες η Διεθνής Αμνηστία

Κλιμάκιο της Διεθνούς Αμνηστίας επισκέφθηκε χθες τα φραουλοχώρια στη Μανωλάδα όπου εντόπισε τους τραυματισμένους εργάτες από το Μπαγκαλντές αλλά και 14χρονα παιδιά εργάτες.
Η Εφημερίδα των Συντακτών επικαλείται τη μαρτυρία της Λίας Γώγου, μέλους της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία μαζί με τη Σοφία Κυρίτση και το φωτογράφο Μαξίμ Γκαλίντ, επισκέφθηκαν τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς: «Βρήκαμε 26χρονο εργάτη από το Μπανγκλαντές που είχε στα πόδια του τραύματα από τους πυροβολισμούς, να μαζεύει χόρτα δίπλα από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό για να τα φάει, καθώς ο ίδιος όπως και οι συμπατριώτες του βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Αυτό που είδαμε εκεί ήταν εικόνες εξαθλίωσης. Μέσα σε μικρές αυτοσχέδιες καλύβες μένουν σε κάποιες περιπτώσεις και είκοσι άτομα μαζί, πληρώνοντας στον ιδιοκτήτη του χωραφιού 20 ευρώ το άτομο κάθε μήνα για τη διαμονή τους. Η κατάσταση είναι τραγική»

Τις θέσεις των παραγωγών φράουλας που συμμετέχουν στους τοπικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς «Υρμίνη» και «Ηλιδα», εξέφρασε σε δηλώσεις του ο γεωπόνος τους, Θοδωρής Αρβανίτης. «Εκ μέρους των παραγωγών θέλουμε να εκφράσουμε τη θλίψη μας για το γεγονός αυτό. Ηταν δολοφονικό και δεν εκφράζει το σύνολο των παραγωγών. Πρόκειται για συγκεκριμένο άνθρωπο που δυστυχώς λειτούργησε με δολοφονικό τρόπο εναντίον των εργατών γης, τους οποίους εμείς χρειαζόμαστε και ζούμε μαζί τους καθημερινά. Τα δικά τους παιδιά είναι δίπλα με τα δικά μας παιδιά κάθε μέρα. 

Τα σπίτια τους είναι δίπλα από τα δικά μας σπίτια, όσοι μπορούν να στεγαστούν σε σπίτια», είπε ο κ. Αρβανίτης και πρόσθεσε:
«Θέλουμε να χορηγηθεί βίζα ορισμένου χρόνου σε αυτούς τους ανθρώπους προκειμένου να έρθουν για το σκοπό αυτό να εργαστούν. Να μας ορίσουν συγκεκριμένες προδιαγραφές προκειμένου να τους στεγάσουμε εμείς οι ίδιοι με δικά μας έξοδα. Να ελέγχονται και να είμαστε υπεύθυνοι και να γνωρίζουμε ως παραγωγοί πού βρίσκονται οι εργάτες και να είμαστε υπεύθυνοι για την ποιότητα της ζωής τους. Αυτοί οι ελάχιστοι που έκαναν αυτά τα πράγματα, πρέπει να καταδικαστούν. Τους έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς. Ενας γκάνγκστερ μας έκανε όλους γκάνγκστερ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου