Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

Ποιοι έβγαλαν τα εκατομμύρια από την Κύπρο



Παραπέτασμα καπνού από λογιστές – ελεγκτές για εκροές €700 εκατ.

Ποιοι έβγαλαν τα εκατομμύρια από την Κύπρο

 Λευκωσία: Γνωστοί ελεγκτές και γραφεία βρίσκονται πίσω από τις περισσότερες εταιρείες της καινούριας λίστας για τις εκροές κεφαλαίων, που αποκαλύφθηκε χθες. Αφορούν αναλήψεις εκατομμυρίων από τη Λαϊκή Τράπεζα, μία ή και περισσότερες μέρες πριν τη συνεδρία του Γιούρογκρουπ της 15ης Μαρτίου. 

Μεταξύ αυτών ο λογιστής Κώστας Τσελεπής από τη Λεμεσό (από λογαριασμό με τη σύζυγο του Αναστασία) που απέσυρε ποσό 18 εκατομμυρίων, ο λογιστής Γιώργος Φιλιππίδης, μέσω της εταιρείας του ATED (Cyprus) Ltd. απέσυρε στις 14 Μαρτίου ποσό 49 εκατομμυρίων και η εταιρεία Abacus (Global Business Services) με 4 πράξεις και ποσό συνόλου 100 εκατομμυρίων. Εταιρείες που απέσυραν συνολικά το ποσό των €60 εκατ., φαίνεται πως δεν είναι καν εγγεγραμμένες στο Μητρώο του Εφόρου Εταιρειών, όπως έδειξε μια πρώτη έρευνα του «Φ». Για παράδειγμα, το όνομα της Jarlath limited, που απέσυρε στις 7 Μαρτίου €29,9 εκατ., από τα €39 εκατ. που είχε στο λογαριασμό της, δεν εμφανίζεται στο Μητρώο εταιρειών. Το ίδιο και η Wicasa S.A που απέσυρε €15 εκατ., αλλά διατηρεί ακόμα 25 εκατ. στον ίδιο λογαριασμό.

Στο μεταξύ, υπό το βάρος των συνεχών αποκαλύψεων για εκροές εκατομμυρίων, συνέρχεται σήμερα η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. Στόχος, η αποκάλυψη μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου των υπαίτιων της λεηλασίας των τραπεζών Λαϊκή και Κύπρου. Στο μικροσκόπιο και οι συμπέθεροι του Προέδρου Αναστασιάδη, Άντης και Κάτια Λούτσιου, που φέρονται να απέσυραν από τη Λαϊκή, εκτός από τα €21 εκατ. που παραδέχθηκαν την Κυριακή, άλλα €5 εκατ. στις 4/3/ και 6/3/2013. 


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου