Ολοκληρώθηκε και η τέταρτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη του παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη και το Μεικτό Ορκωτό Διακστήριο Πειραιά διέκοψε για τις 10 Μαϊου
Η διαδικασία περιελάμβανε, το Σάββατο, την ανάγνωση των εγγράφων και στη συνέχεια εξετάστηκαν οι δύο μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου, παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε δηλώσει τέσσερις. Οι δύο μάρτυρες υπεράσπισης είναι ο αδελφός του και ένας ψυχίατρος, τον οποίο έχει ορίσει από τη διαδικασία της ανάκρισης ως πραγματογνώμονα. 
Πάντως, γίνεται μια προσπάθεια των παραγόντων της δίκης να επισπευθεί η διαδικασία με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η δίκη άμεσα και να εκδοθεί απόφαση. 

«Εκτός από αστυνομικός είμαι και άνθρωπος. Θα μπορούσε να είναι το παιδί μου θύμα του»
Εμφανώς συγκινημένος ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα κατηγορίας την Παρασκευή, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου. Επί μήνες συμμετείχε στην παρακολούθηση του προπονητή-παιδεραστή αλλά και αποτελούσε μέλος της ομάδας αστυνομικών που εισέβαλλαν στο σπίτι του, παρουσία εισαγγελέα, όπου και τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω να κακοποιεί δύο ανήλικους.
Ο μάρτυρας αστυνομικός βούρκωσε όταν μετά από ερώτηση της προέδρου του Δικαστηρίου, άρχισε να αναφέρεται στο ιστορικό της σύλληψης του παιδεραστή το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου 2011.

Όση ώρα διαρκούσε η εξέταση του αστυνομικού, για το σκηνικό της επ’ αυτοφώρω σύλληψης, δικαστές, ένορκοι και Πολιτική Αγωγή είχαν μείνει άφωνοι, παγωμένοι, συγκλονισμένοι…
Αυτήν την «σιγή πόνου» διέκοψε ο κατηγορούμενος παιδεραστής καθώς, ενώ ο αστυνομικός αναφερόταν στο τι είδε στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του, κι επειδή εκείνος υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί τον βρήκαν στο διάδρομο, ο παιδεραστής εστράφη στους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής και τους είπε με κτηνώδη ειρωνεία ότι δεν έχουν στη δικογραφία το βίντεο να τον δείχνει στην κρεβατοκάμαρα. Και το χρησιμοποίησε αυτό ως ατού έναντι της αναφοράς που έγινε για βίντεο που βρέθηκε και περιείχε υλικό από τις διαστροφές του. Το συγκεκριμένο βίντεο, ο κατηγορούμενος το αρνιόταν μέχρι που αποκαλύφθηκε από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής πως ο παιδεραστής σε επιστολή που είχε στείλει σε άτομο από την φυλακή, παραδεχόταν ότι το βίντεο το είχε τραβήξει ο ίδιος με το κινητό του κι ότι στη συνέχεια έχασε το κινητό του. Η αποκάλυψη αυτή ήταν φυσικό να εκνευρίσει τον παιδεραστή και να προσπαθήσει να αντεπιτεθεί στους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής.
Ο παραπάνω αστυνομικός-μάρτυρας, εξεταζόμενος αναφέρθηκε διεξοδικά στην πολύμηνη παρακολούθηση, όπως και ανακριτικά είχε καταθέσει ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ στην ερώτηση της έδρας γιατί καθυστέρησε τόσους μήνες η σύλληψη του παιδεραστή.

Αναφέρθηκε δηλαδή στο διαμέρισμα-καταφύγιο του παιδεραστή στην περιοχή του Κουμπέ, στο οποίο οι αστυνομικοί έβλεπαν ότι πηγαίνει ανήλικους, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν έφοδο διότι δεν γνώριζαν με βεβαιότητα τι συμβαίνει στο εσωτερικό του. Μια αποτυχημένη έφοδος, όπως φέρεται να είπε, θα είχε τινάξει στον αέρα όλο το σχέδιο για την σύλληψη του παιδεραστή και δεν θα γινόταν ποτέ η σύλληψή του. Στη συνέχεια άλλαξε καταφύγιο, σύχναζε στο πατρικό του σπίτι αλλά και εκεί ήταν δύσκολο να επιχειρηθεί έφοδος των αστυνομικών, θα ήταν ένα ρίσκο που θα μπορούσε να είχε το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Όταν πλέον εγκατέλειψε και το δεύτερο καταφύγιο, οι αστυνομικοί, όπως είπε ο μάρτυρας, τον έβλεπαν να πηγαίνει με μικρά παιδιά στο ίδιο του το σπίτι και θεωρούσαν απίθανο να το χρησιμοποιεί για τις διαστροφικές- κακουργηματικές του πράξεις.

Επειδή όμως είχε περάσει αρκετός χρόνος, σχεδίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας έφοδο στο σπίτι του, ρισκάροντας ωστόσο, γιατί δεν υπήρχε βεβαιότητα για το τι θα βρουν στο εσωτερικό.
Έτσι μπήκε τέλος στη δράση του παιδεραστή, ο οποίος μάλιστα όταν οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά του, όπως φέρεται να ανέφερε ο μάρτυρας, είπε μια φράση μόνο: «καταστράφηκα».
Όπως επεσήμανε ο μάρτυρας αστυνομικός, όλη η ομάδα παρακολούθησης βασιζόταν στις εντολές του τότε προϊσταμένου τους, δηλαδή του Νίκου Κουρμούλη.

Ο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας φέρεται να ανέφερε στην έδρα του ΜΟΔ ερωτώμενος σχετικά, ότι η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του Σειραγάκη ήταν ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση, χρειαζόταν λεπτούς χειρισμούς και εχεμύθεια ώστε να γίνει εφικτό το σημερινό αποτέλεσμα. Να βρεθεί δηλαδή κατηγορούμενος για 48 κακουργήματα που αφορούν τις ψυχές και τις ζωές μικρών παιδιών.
Συνάδελφος του παραπάνω μάρτυρα, κατέθεσε σχετικά με την δραστηριότητα του παιδεραστή στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook, μετά την ανάκτηση των δεδομένων που υπήρχαν στο chat  και τα οποία είχε διαγράψει ο δράστης. Η ανάκτηση έγινε μέσω της τεχνολογίας και ύστερα από εισαγγελική εντολή μετά την σύλληψη του παιδεραστή. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο μάρτυρας φαίνεται να είπε πως στο χώρο αυτό υπήρχαν απίστευτες συνομιλίες του με ανήλικους, παιδεραστικού περιεχομένου αλλά ακόμα και επιχείρηση μύησης ανηλίκων μέσα από το χώρο αυτό, όπου τους εξηγούσε την «διαστροφική του φιλοσοφία για τους ρούκις», μέσω της οποίας θα γινόταν οι ανήλικοι σπουδαίοι και τρανοί.

Και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής μαρτύρησε τον παιδεραστή
Ο αστυνομικός της υπηρεσίας Εγκληματολογικών Εργαστηρίων εξετάστηκε σχεδόν για δυο ώρες, για το θέμα της ανεύρεσης στους υπολογιστές του Σειραγάκη παιδικού πορνογραφικού υλικού. Ήταν δύσκολο να εξηγήσει στο δικαστήριο τεχνικά ζητήματα, πάντως είπε πως τα συγκεκριμένα αρχεία είτε τα είχε κατεβάσει ο ίδιος, είτε έμπαινε σε ιστοσελίδες τέτοιου περιεχομένου και τα αρχεία αποθηκευόταν αυτόματα στον υπολογιστή του. Ο παιδεραστής και ο συνήγορός του προσπαθούσαν να πείσουν το Δικαστήριο ότι ποτέ δεν επισκέφθηκε ιστοσελίδες παιδικού πορνογραφικού περιεχομένου και ουδέποτε κατέβασε ο ίδιος παρόμοια αρχεία.


Πηγή