Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΗΛΙΚΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

Ανήλικοι έκλεβαν χρυσαφικά συγγενών τους και τα πωλούσαν




Ανήλικοι έκλεβαν χρυσαφικά συγγενών τους και τα πωλούσαν

Ανήλικοι στις Σέρρες έκλεβαν χρυσαφικά συγγενών τους, τα οποίο πωλούσαν σε ενεχειροδανειστήρια. Η αξία των χρυσαφικών που έκλεψαν ανέρχεται στα 82.000 ευρώ, ενώ το χρηματικό αντίτιμο που έλαβαν οι ανήλικοι ανήλθε μόλις σε 4.000 ευρώ. Για την κλοπή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ανηλίκων.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, όταν μετά από καταγγελία μεσήλικου ζευγαριού, για σταδιακή απώλεια των κοσμημάτων από το σπίτι τους, άρχισα διακριτικά, τον περασμένο Νοέμβριο, αστυνομικές έρευνες.
Όπως αποκαλύφθηκε, μετά από έρευνες δύο μηνών, από την αστυνομική διεύθυνση Σερρών, ένας 14χρονος, με την προτροπή των υπολοίπων τεσσάρων ανηλίκων, αφαιρούσε σταδιακά, από συγγενικά του πρόσωπα, χρυσαφικά, τα οποία τους τα παρέδιδε στους φίλους του.
Στη συνέχεια οι τέσσερις ανήλικοι, πουλούσαν τα χρυσαφικά σε ενεχυροδανειστήρια που οι κάτοχοί τους είχαν γνώση των πράξεων των ανηλίκων.
Σε βάρος των πέντε ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για αφαίρεση, κλοπή κατά συναυτουργία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ εναντίον των ιδιοκτητών και ενός υπαλλήλου των ενεχυροδανειστηρίων, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Σε έρευνα στα σπίτια των ανηλίκων βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρός αριθμός χρυσαφικών που αποδόθηκαν στην κάτοχό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου