Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

ΚΗΡΥΞΑΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ


Ελληνες της Γερμανίας: Υψιστη προσβολή και όνειδος για Ελλάδα και Ευρώπη η Χρυσή Αυγή

Ανεπιθύμητη είναι η Χρυσή Αυγή στους Ελληνες της Γερμανίας οι οποίοι αντιδρούν στο άνοιγμα παραρτήματος του κόμματος στη Νυρεμβέργη, δηλώνοντας ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα νόμιμα μέσα για να σταματήσει.
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚΛΓ) χαρακτηρίζει «ύψιστη προσβολή» και «όνειδος» για την Ελλάδα και την Ευρώπη και σημειώνει ότι «προκαλεί αποτροπιασμό, αλλά και οργή στη μεταναστευτική κοινότητα εξαιτίας και του συμβολισμού, που επιχειρείται με την επιλογή της Νυρεμβέργης, όπου ψηφίστηκαν το 1935 οι διαβόητοι ρατσιστικοί νόμοι του Γ΄Ράϊχ».
Η Ομοσπονδία καλεί όλο τον Ελληνισμό της Γερμανίας να απομονώσει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του νεοναζισμού ώστε «κάθε απόπειρα προπαγανδισμού βίας, μισαλλοδοξίας και κοινωνικού κανιβαλισμού να πέσει στο κενό».
Οι Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας δεν ξεχνούν, όπως αναφέρουν, τα τραγικά βιώματα του ρατσισμού εναντίον τους, τις δολοφονίες Ελλήνων από Γερμανούς νεοναζί (2003-2005) και τον χαρακτηρισμό «βρωμοέλληνες» που τους ακολουθούσε. Τονίζουν, δε, ότι αρνούνται να δεχθούν ως λύση μιας κοινωνίας που ταλανίζεται από μία πολύπλευρη κρίση, «τη βία, τον ολοκληρωτισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό» και ότι θεωρούν «χρέος» τους «να μην επιτρέψουν τη διάδοση της ιδεολογίας του ρατσισμού και του μίσους».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου