Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΙΚΑΝΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑΧάμενη στα αρχεία του ΙΚΑ ήταν για 11 χρόνια η υπόθεση της προϊσταμένης του Τμήματος Εσόδων

ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ 11 ΧΡΟΝΙΑ!
ΑνΙΚΑνοι να την απομακρύνουν

Συνολικά έντεκα χρόνια χρειάστηκαν για να απομακρυνθεί από τη θέση της υπάλληλος του ΙΚΑ που με τις ενέργειές της ζημίωσε το μεγαλύτερο ταμείο της χώρας. Τη χαρακτηριστική αυτή υπόθεση αποκάλυψε ο διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος.Χάμενη στα αρχεία του ΙΚΑ ήταν για 11 χρόνια η υπόθεση της προϊσταμένης του Τμήματος Εσόδων
Μάλιστα στη συνέχεια η συγκεκριμένη υπάλληλος άσκησε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του ασφαλιστικού φορέα, τα έχασε. Τελικά χρειάστηκαν έντεκα χρόνια για να απομακρυνθεί από τη θέση της η συγκεκριμένη υπάλληλος και να μπει ένα οριστικό τέλος στην υπόθεση (η ιστορία αυτή είναι χαρακτηριστική για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε ανάλογα περιστατικά).
Η υπόθεση ξεκινά το 2001 και αφορά γυναίκα υπάλληλο του ασφαλιστικού ταμείου που ήταν προϊσταμένη σε Τμήμα Εσόδων σε υποκατάστημα της Αττικής. Από τον έλεγχο προέκυψε πως η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε δώσει δύο ασφαλιστικές βεβαιώσεις χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές προς το μεγαλύτερο Ταμείο της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του ΙΚΑ, η οφειλή ήταν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο από την υπάλληλο είχαν χορηγηθεί κανονικά οι ασφαλιστικές βεβαιώσεις. Μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση, το θέμα έφτασε στο πειθαρχικό, ωστόσο με βάση τις πληροφορίες αρχικά δεν υπήρξε τιμωρία.

Ασφαλιστικά μέτρα
«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κάναμε το καθήκον μας. Προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη», σημειώνει με δηλώσεις του στο «Εθνος» ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Μάλιστα στέλνει μήνυμα πως «δεν υπάρχει περίπτωση οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά από όπου και αν προέρχεται να μην εξιχνιαστεί».
Σημειώνεται πως αυτήν τη στιγμή στο ΙΚΑ περνούν από «κόσκινο» όλες οι συντάξεις, για να διαπιστωθεί κατά πόσο χορηγούνται σε ασφαλισμένους-φαντάσματα και σε αναπήρους-μαϊμού. Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει πάρει το θέμα είναι πως αυτήν τη στιγμή αγνοούνται πάνω από 11.000 άτομα, των οποίων έχει ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης.
Παράλληλα εντατικοί έλεγχοι γίνονται και σε περιοχές που εντοπίζονται υψηλά ποσοστά αναπηρικών συντάξεων.
Για παράδειγμα, το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων σε νομούς της Κρήτης φτάνει το 20% και στόχος είναι να διαπιστωθεί αν αυτές καταβάλλονται σε υγιείς ασφαλισμένους.
Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται και συγκεκριμένοι υπάλληλοι. Μία πρόσφατη υπόθεση που ήρθε στο φως αφορούσε τη χορήγηση πλαστών αναρρωτικών αδειών από υπαλλήλους του Ταμείου στην Κρήτη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου