Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΥΣ ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

Είχαν φακελώσει όλη την Ελλάδα σε τρεις υπολογιστές! 


Είχαν φακελώσει όλη την Ελλάδα σε τρεις υπολογιστές!

Νέα υπόθεση πιθανής υποκλοπής προσωπικών δεδομένων απασχολεί την Ελληνική Αστυνομία, μετά τη σύλληψη 35χρονου άντρα το Νοέμβριο, ο οποίος κατείχε εγγραφές με προσωπικά στοιχεία περίπου εννιά εκατομμυρίων πολιτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, εταιρεία που εδρεύει στη Δάφνη Αττικής, κατείχε παράνομα πάνω από 67.000.000 στοιχεία που αφορούσαν νομικά και φυσικά πρόσωπα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έρευνα στους servers της εταιρείας, όπου ανακάλυψε κρυφή βάση δεδομένων με προσωπικά στοιχεία (ονόματα, διευθύνσεις τηλέφωνα, φορολογικές δηλώσεις, στοιχεία οχημάτων κτλ).

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη του 59χρονου προέδρου της εταιρείας, ενώ αναζητούνται ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος, καθώς και ο υπεύθυνος Πληροφορικής, για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε και κατασχετέ δύο κεντρικούς διακομιστές (servers) με έξι σκληρούς δίσκους ο συνολικής χωρητικότητας 870 GB, έναν κεντρικό διακομιστή (server) με τρεις σκληρούς δίσκους συνολικής χωρητικότητας 218,4 GB, έναν εξωτερικός σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή και εννιά κασέτες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup tapes).

Ο 59χρονος, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ τα στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία, θα ερευνηθούν για την προέλευση και για την περαιτέρω διαχείριση τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου