Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΩΞΗ ΣΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕ i-PHONE

Ποινική δίωξη για το iPhone της Δραγούμη κατά του αντιπρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Πα




Ποινική δίωξη για το iPhone -δωράκι στη Δραγούμη- κατά του αντιπρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Παντή

 


Στην ποινική δίωξη κατά του αντιπρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Παντή, για την υπόθεση του πανάκριβου iPhone που δώρισε στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, προχώρησε σήμερα η εισαγγελία Θεσσαλονίκης.


Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας προχώρησε στην δίωξη του αντιπρύτανη Γιάννη Παντή για απιστία στην υπηρεσία, για το πανάκριβο iPhone που δώρισε στην Ναταλία Δραγούμη με έξοδα των ελλήνων φορολογουμένων τον Μάρτιο του 2012. Παράλληλα, άσκησε δίωξη και κατά του τότε διευθυντή της εταιρείας «Λογότυπος» του ΑΠΘ Γιώργο Δημητριάδη, για άμεση συνέργεια.

Όπως είχε αναφέρει το iefimerida.gr, η Λογότυπος είναι η εταιρεία-κατάστημα του ΑΠΘ που πουλάει ηλεκτρονικές συσκευές, αναλώσιμα κ.α. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά στα ΜΜΕ, ο κ.Παντής είχε δωρίσει ένα iPhone 4S με 16GB μνήμη αξίας 699 ευρώ στην κυρία Δραγούμη και το τιμολόγιο της Λογότυπος είχε πληρωθεί από ειδικό λογαριασμό του Πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Παντής είχε δηλώσει ότι δεν έδωσε ο ίδιος το iPhone στην Δραγούμη και ότι τον έχει εμπλέξει στην ιστορία ο Δημητριάδης. Αντίθετα, η κυρία Δραγούμη είχε παραδεχτεί ότι το iPhone ήταν συμβολικό δώρο από τον αντιπρύτανη καθώς η ηθοποιός συζητούσε με τον Παντή να διδάξει  υποκριτική στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, πράγμα που όμως δεν έγινε ποτέ.


Εκτός από το iPhone όμως ο εισαγγελέας άσκησε και άλλη ποινική δίωξη, αυτή τη φορά αποκλειστικά κατά του κ. Δημητριάδη για εκβίαση κατ΄ εξακολούθηση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ.Δημητριάδης ζητούσε μίζα από προμηθευτές που ήθελαν να συνεργαστούν με το ΑΠΘ, ενώ ο ίδιος κατηγορείται κα για υπεξαίρεση αξίας 1.500 ευρώ, η οποία αφορά προϊόντα που πωλούνταν στο κατάστημα της «Λογότυπος».

Ο αντιπρύτανης Γιάννης Παντής και ο Γιώργος Δημητριάδης παραπέμπονται με απʼ ευθείας κλήση να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμη τρεις εισαγγελικές έρευνες στο ΑΠΘ, που αφορούν κακουργηματικές πράξεις και έχουν ανατεθεί στο ΣΔΟΕ. Πρόκειται για το ταξίδι των πρυτανικών Αρχών στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παραστούν σε γάμο, με έξοδα που φέρεται να χρεώθηκαν στο ΑΠΘ, ενώ χωριστές έρευνες γίνονται για την εκμίσθωση των κυλικείων του ιδρύματος, τις εργολαβικές αναθέσεις και τα επιμίσθια των καθηγητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου