Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ Η ΓΑΪΔΟΥΡΑ ;
Ανάμεσα στους αρχηγούς του κυκλώματος
Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στο σκάνδαλο με τους «λευκούς» γάμους;

Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές εμπλεκόμενη στο κύκλωμα με τους εικονικούς γάμους;  
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Ημερησία, μεταξύ των αρχηγών του κυκλώματος φαίνεται να ήταν και η εν λόγω κυρία, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για άτομο με έντονη δραστηριότητα στα κοινά της συμπρωτεύουσας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το 2010.
Σκοπός της σπείρας, η οποία χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης, ήταν η νομιμοποίηση αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι βρίσκονταν μη νόμιμα στη χώρα μας, μέσω σύναψης εικονικών γάμων με Έλληνες ή υπηκόους κρατών - μελών της Ε.Ε., αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο  όφελος.
Η πολυμελής εγκληματική οργάνωση στην οποία εμπλέκονται 173 άτομα είχε στήσει βιομηχανία εικονικών γάμων. Τα κέρδη της ήταν τεράστια, αν αναλογιστεί κάποιος πως ο κάθε γάμος μπορεί να κόστιζε έως και 7.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κατερίνη, Σέρρες, Κιλκίς, Διδυμότειχο και Καβάλα), συνελήφθησαν έντεκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων τα τρία ηγετικά στελέχη, καθώς και ένας δημοτικός και ένας δημόσιος υπάλληλος, ενώ αναζητούνται επιπλέον πέντε άτομα.
Η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους 18 εμπλεκόμενους, οι οποίοι κατηγορούνται για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, μεταξύ των οποίων ένας δημοτικός υπάλληλος και 6 δικηγόροι, ενώ κατηγορούνται επιπλέον 136 άτομα, (68 Έλληνες - 68 αλλοδαποί), για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης», της παράβασης του νόμου «περί υπεύθυνης δήλωσης» και του νόμου «περί εισόδου διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην επικράτεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου