Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΕΝΑ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ



 
  «H κυβέρνηση πρέπει να αναπληρώσει το χαμένο χρόνο»
Άσμουσεν: «3.000 ευρώ ο μέσος μισθός στο ελληνικό Δημόσιο»

Εκτός τόπου και χρόνου αναφορικά με τα πράγματα στην Ελλάδα και την οικονομική ευρωστία της χώρας μας δείχνει να είναι ο Γιόργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος μιλώντας τη Δευτέρα στο συνέδριο του Economist ανέφερε ότι ο μέσος μισθός στο Δημόσιο στην Ελλάδα φτάνει τα... 3.000 ευρώ!


Ο κ. Άσμουσεν πιάστηκε «αδιάβαστος» όταν συνέχισε να λέει "... δεν μπορούμε να ζητούμε από χώρες όπου ο μέσος μισθός στο δημόσιο είναι κάτω από 1.000 ευρώ να συνδράμουν την Ελλάδα όπου ο μέσος μισθός  είναι, 3.000 ευρώ».


Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε την ένταξη της Ελλάδας στην πρόσφατη συμφωνία των Βρυξελλών σχεδόν αδύνατη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαι.  
Ο κ. Άσμουσεν τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές με την αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και ταυτόχρονα βασική προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα του κ. Άσμουσεν και σε ό,τι αφορά στα περιθώρια διαπραγμάτευσης του μνημονίου που έχει η κυβέρνηση.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση των βασικών στόχων του προγράμματος».
Τέλος ο κ. Άσμουσεν ήταν σαφής σε ό,τι αφορά στις προσδοκίες που έχει από τη νέα κυβέρνηση. Τόνισε ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος και το βασικό μέλημα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αναπλήρωση του χαμένου χρόνου από την παρατεταμένη εκλογική περίοδο.
Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης θεωρεί ότι πρέπει να είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αλλαγές στα εργασιακά που έχουν ήδη ψηφιστεί, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων. 



1 σχόλιο:

  1. Αδιάβαστοι είμαστε εμείς, που νομίζουμε ότι ο κάθε ευρομπάσταρδος είναι αδαής. Οι δηλώσεις αυτές γίνονται με αποδέκτες τους κεντροευρωπαίους (και κάποιους ντόπιους) τηλεθεατές-πολίτες. Προπαγάνδα είναι, όλα για τη σκοπιμότητα, για να γίνουμε η Κίνα της Ευρώπης. Το ποσό μάλλον είναι εντελώς αυθαίρετο ή προϊόν δημιουργικής λογιστικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή