Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΕΝΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ !


Ποιος είναι ο Θωμάς Καρύδας που προφυλακίστηκε για απάτη 15 εκατ. ευρώ

Ποιος είναι ο Θωμάς Καρύδας που προφυλακίστηκε για απάτη 15 εκατ. ευρώ

Σήμερα το πρωί παρουσιάστηκε στην 20ή ανακρίτρια και έπειτα από απολογία που κράτησε πάνω από τρεις ώρες, κρίθηκε προφυλακιστέος ο Θωμάς Καρύδας. Η δράση του έγινε γνωστή τα τελευταία χρόνια, όταν κατηγορήθηκε για σωρεία αδικημάτων που περιλαμβάνουν από την υπεξαίρεση μέχρι το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πάνω από δώδεκα θύματα μπλέχτηκαν στα δίχτυα του οικονομολόγου.
Μέχρι τώρα φέρεται να έχει αποσπάσει από όσους τον εμπιστεύθηκαν πάνω από 15.000.000 ευρώ, στήνοντας μια πυραμίδα απάτης, στην οποία εμπλέκεται, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού «Bilanz» και η ελβετική τράπεζα Julius Baer.
Ο κ. Καρύδας, που εμφανιζόταν ως αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα, έστελνε κάθε μήνα στους ανυποψίαστους επενδυτές ψεύτικα παραστατικά και extre της τράπεζας, όπου όλα έδειχνα φυσιολογικά.

Χρειάστηκε να τον πιέσουν κάποιοι πελάτες που ήθελαν τα χρήματά τους και να ταξιδέψουν στη Ζυρίχη για να ανακαλύψουν την τρομερή αλήθεια, ότι δηλαδή οι λογαριασμοί που τους είχε ανοίξει ο Eλληνας Μέιντοφ, ήταν είτε μηδενικοί είτε πλαστοί.
Πριν από ένα περίπου μήνα συνελήφθη ο Θωμάς Καρύδας στη Γλυφάδα την ώρα που έκανε τζόκινγκ. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ο κ. Καρύδας φέρεται να άλλαξε ισάριθμες φορές κατοικία, επιλέγοντας πάντα εντυπωσιακές μεζονέτες με πισίνα στα Νότια προάστια, μεταξύ Βούλας και Γλυφάδας, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Το στυλ του ήταν πάντοτε άψογο, θυμίζοντας έντονα αυτό του άπληστου χρηματιστή Γκόρντον Γκέκο της ταινίας «Wall Street», τον οποίο ενσάρκωσε μοναδικά ο Μάικλ Ντάγκλας.
Ενα από τα θύματά του είναι ο πολιτικός μηχανικός Αλέξανδρος Βούλγαρης ο οποίος σταδιακά του εμπιστεύτηκε σύμφωνα με την δικογραφία, ποσό ύψους 1.342.381 ευρώ, το οποίο ο κ. Καρύδας, υποτίθεται ότι το κατέθεσε τμηματικά σε λογαριασμούς που άνοιξε για τον κ. Βούλγαρη στην ελβετική τράπεζα Julius Baer της Ζυρίχης.

Μέχρι και τραπεζίτη από την Ελβετία -τον μέχρι σήμερα εργαζόμενο στην Julius Baer κ. Emmanuel Sovilla- είχε μαζί του στα ραντεβού με τα θύματά του ο Ελληνας Μέιντοφ, προκειμένου να καμφθεί η οποιαδήποτε αμφιβολία για την αξιοπιστία του.
Εκτός από τον κ. Βούλγαρη, στα δίχτυα του κ. Καρύδα, είχαν πέσει και πολλοί άλλοι σύμφωνα με τα δικόγραφα της υπόθεσης. Ανάμεσά τους ο Αγησίλαος Κοφινάς ο οποίος του εμπιστεύθηκε ποσό ύψους 1.695.000 ευρώ, γνωστό ζευγάρι της κοσμικής Αθήνας από το οποίο πήρε για επένδυση ποσό ύψους 2.068. 462 ευρώ, δύο αδελφές-η μία μόνιμη κάτοικος εξωτερικού-οι οποίες του εμπιστεύτηκαν συνολικά 1.393.406 ευρώ και δύο εταιρίες, η Fordhill Services LTD και η Global Ocean International Investment LTD. Από την πρώτη πήρε 2.200.000 δολάρια και από την δεύτερη 530.000 δολάρια, προκειμένου να τα επενδύσει.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου