Θύμα επιτήδειων φαίνεται πως έπεσε και κρητική εταιρεία, σε προϊόντα της οποίας, σε σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου βρέθηκαν επιμολυσμένα ίχνη dna αλόγου. Όπως αναφέρει ο σύμβουλος σε θέματα ποιότητας της εταιρείας ΚΡΙΒΕΚ, Ανδρέας Στεφανάκης, η εταιρεία αγόρασε τη συγκεκριμένη παρτίδα κρέατος ως ... μοσχάρι, κι αυτό είναι που αναγράφεται και στα παραστατικά της αγοράς. Ο ίδιος, δίνοντας πιθανές ερμηνείες, των εργαστηριακών αποτελεσμάτων μετά τους ελέγχους αναφέρει ότι τα επιμολυσμένα ίχνη dna αλόγου μπορεί να σημαίνουν - πέραν του ενδεχόμενου να πρόκειται για αλογίσιο κρέας - ότι στο ίδιο σφαγείο είχε σφαχτεί και άλογο που επιμόλυνε τα άλλα σφάγια. Ως εκ τούτου εταιρεία δε φέρει ευθύνη, καθώς τα παραστατικά αναφέρουν την αγορά μοσχαρίσιου κρέατος.
 
Ο κ.Στεφανάκης υπογραμμίζει επίσης ότι από άποψη μικροβιολογικών ελέγχων, και με δεδομένα τα πιστοποιητικά ποιότητας που κατέχει η εταιρεία, οι έλεγχοι είναι συχνοί και λεπτομερείς κι ως εκ τούτου αποκλείεται η ύπαρξη επιβλαβών μικροοργανισμών, ενώ ακόμη και για κρέας αλόγου να πρόκειται, αυτό καθεαυτό δεν είναι βλαβερό για  την ανθρώπινη υγεία.
Ήδη από τους περίπου 7 τόνους κρέατος από τη συγκεκριμένη παρτίδα έχουν αποσυρθεί περίπου τρεις.
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου Νίκος Τζανάκης τονίζει ότι πρέπει να διενεργούνται λεπτομερείς έλεγχοι σε όλα τα εισαγόμενα κρέατα, ειδικά σε τυποποιημένα υποπροϊόντα κρέατος (λουκάνικα, κεμπάπ, έτοιμα μπιφτέκια). Ο ίδιος τόνισε ότι το καθαρό αλογίσιο κρέας δεν είναι επιβλαβές και πως σε άλλες χώρες επιτρέπεται η σφαγή και η κατανάλωσή του, κάτι που στην Ελλάδα έχει απαγορευτεί για λόγους "πολιτισμού".