Ενα ακόμη προϊόν με DNA αλόγου εντοπίστηκε από τον ΕΦΕΤ.
Πρόκειται για το προϊόν «Kαβουρμάς» με την εμπορική επωνυμία
«Παραδοσιακά Αλλαντικά ΑΝΑΝΙΑΔΗ».
Το συγκεκριμένο προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΑΡΙΣΤΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΑΒΕΕ» με έδρα το Αιγάλεω Αττικής, για λογαριασμό της επιχείρησης «ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ» με έδρα την Καβάλα.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΕΦΕΤ δέσμευσε ολόκληρη την ποσότητα «Καβουρμά» που βρήκε στις αποθήκες της εταιρείας «ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ» στην Καβάλα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα προϊόντα στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου δεν είχαν διακινηθεί στην αγορά.
Ο ΕΦΕΤ έχει λάβει έως σήμερα 115 δείγματα που αφορούν σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων προκειμένου να ερευνήσει εάν υπάρχουν σε αυτά ίχνη από κρέας αλόγου. Από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των 39 δειγμάτων που έχουν μέχρι στιγμής αναλυθεί έχουν υπάρξει συνολικά 5 θετικά δείγματα.
Τι είναι ο «καβουρμάς»
Ο «καβουρμάς» είναι παραδοσιακό αλλαντικό που κατασκευάζεται στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θράκη και αποτελείται από βρασμένα κομμάτια κρέατος ανακατεμένα μαζί με το ζωμό τους.
Κυκλοφορεί σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις: Βοδινό με ελάχιστο λίπος, πρόβειο με αρκετό λίπος αλλά με μια συμπυκνωμένη γεύση, ανάμεικτο με κρέας χοιρινό και βοδινό και πικάντικο με διάφορα μπαχαρικά και πράσο.
Το συγκεκριμένο προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΑΡΙΣΤΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΑΒΕΕ» με έδρα το Αιγάλεω Αττικής, για λογαριασμό της επιχείρησης «ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ» με έδρα την Καβάλα.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΕΦΕΤ δέσμευσε ολόκληρη την ποσότητα «Καβουρμά» που βρήκε στις αποθήκες της εταιρείας «ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ» στην Καβάλα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα προϊόντα στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου δεν είχαν διακινηθεί στην αγορά.
Ο ΕΦΕΤ έχει λάβει έως σήμερα 115 δείγματα που αφορούν σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων προκειμένου να ερευνήσει εάν υπάρχουν σε αυτά ίχνη από κρέας αλόγου. Από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των 39 δειγμάτων που έχουν μέχρι στιγμής αναλυθεί έχουν υπάρξει συνολικά 5 θετικά δείγματα.
Τι είναι ο «καβουρμάς»
Ο «καβουρμάς» είναι παραδοσιακό αλλαντικό που κατασκευάζεται στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θράκη και αποτελείται από βρασμένα κομμάτια κρέατος ανακατεμένα μαζί με το ζωμό τους.
Κυκλοφορεί σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις: Βοδινό με ελάχιστο λίπος, πρόβειο με αρκετό λίπος αλλά με μια συμπυκνωμένη γεύση, ανάμεικτο με κρέας χοιρινό και βοδινό και πικάντικο με διάφορα μπαχαρικά και πράσο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου