Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

                       




550.000 ημέρες «ψεύτικης» εργασίας αποκάλυψε σκάνδαλο στο ΙΚΑ!

Εκατοντάδες χιλιάδες ημέρες εικονικής εργασίας. Ψεύτικα ένσημα για δήθεν εργασία που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, προκειμένου να εξασφαλισθούν παροχές και συνταξιοδοτήσεις σε άτομα που δεν το δικαιούνταν κι ένα πάρτυ "τρωκτικών" από επιχειρηματίες, εργαζόμενους και λογιστές που για χρόνια είχαν στήσει ένα κύκλωμα από τον Έβρο ως την Κρήτη, έφερε στο φως η έρευνα των ράμπο του ΙΚΑ, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Cretalive.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης κάνει λόγο για 550.000 ημέρες εικονικής εργασίας (!) μόνο για για την τετραετία 2008- 2012, από περίπου 13.000 ασφαλισμένους, που αν  τα "λαγωνικά" του ΙΚΑ δεν σταματούσαν θα προκαλούσαν ζημία στο Ίδρυμα πάνω από 15.000.000 ευρώ!
Σ'αυτό το "πάρτυ τρωκτικών" που όπως φαίνεται ... τελειωμό δεν έχει, εμπλέκονται εκτός από τους ασφαλισμένους και δεκάδες επιχειρήσεις απ'όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της οικοδομής και των συναφών επιχειρήσεων αλλά και λογιστές. "Ευτυχώς όμως το προλάβαμε" - λέει στο Cretalive o κ. Πατσούρης "χάρη στην ειδική ομάδα ηλεκτρονικής αναζήτησης που έχουμε συστήσει το τελευταίο διάστημα και που αναζητούν τα ίχνη των παραβατών, όταν εκείνα εντοπιστούν. Τους παρακολουθούμε σ΄όλες τους τις συναλλαγές, προσπαθώντας να εντοπίσουμε όλες τους τις παραβάσεις, ενώ παράλληλα ενημερώνουμε κι άλλες αρχές, όπως για παράδειγμα τον ΟΑΕΔ, για το ποιούς και τι πρέπει να προσέξουν".
Κι όσο για την Κρήτη; "Δυστυχώς το νησί σας έχει κι εδώ, υψηλή παραβατικότητα, όπως και σε άλλους τομείς παροχών του ΙΚΑ (μαϊμού συντάξεις, αναρρωτικές άδειες, επιδόματα ασθενείας)" συμπληρώνει ο Υποδιοικητής, υπογραμμίζοντας πως όλα αυτά ανάγκασαν το Ίδρυμα ν'αλλάξει ...ρότα σε ότι αφορά τη μεθοδολογία πληρωμής των παροχών. 
"Το ΙΚΑ σταματάει πλέον την επί πιστώσει ασφάλιση. Όποιος είναι καθαρός κι έχει υποβάλλει τις αναλυτικές περιοδικές καταστάσεις, θα έρχεται στο ΙΚΑ (και όχι όπως έκανε μέχρι τώρα δια μέσου ηλεκτρονικής υποβολής) για να λαμβάνει τις παροχές που δικαιούται. Τέρμα πια η εικονική ασφάλιση" καταλήγει με νόημα ο κ. Πατσούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου