Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ


Με ληγμένο δίπλωμα παραβίαζε τους κόκκινους σηματοδότες ο Κουλούρης


Την ποινική δίωξη του Κίμωνα Κουλούρη, ζητάει ο 25χρονος ειδικός φρουρός, τον οποίο τραυμάτισε ο πρώην βουλευτής με το αυτοκίνητο του το βράδυ του Σαββάτου, στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Καλλιρρόης. Ο ειδικός φρουρός κατέθεσε χθες το απόγευμα στην Τροχαία Καισαριανής που διενεργεί την προανάκριση. Περιέγραψε το γεγονός και ζήτησε την ποινική δίωξη του κ. Κουλουρη για το τροχαίο ατύχημα και ότι προκύψει από τον τραυματισμό του.
Παράλληλα, όπως και οι συνάδελφοι του, καταθέτει, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι ο πρώην βουλευτής δεν συνεργάστηκε στον έλεγχο και τους μίλησε απαξιωτικά, κάτι όμως που σύμφωνα με τις διατάξεις του τελευταίου ΚΟΚ, είναι πταίσμα.
Ο κ. Κουλούρης κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με τραυματισμό, σε βαθμό πλημμελήματος, που σύμφωνα με τον τελευταίο ΚΟΚ διώκεται αυτεπαγγέλτως αλλά δεν είναι αυτόφωρο αδίκημα, εφόσον δεν υπάρχει εγκατάλειψη και ο υπαίτιος οδηγός παρέχει τις υπηρεσίες του στην προανάκριση.
Πέρα από αυτό ο κ. Κουλούρης τιμωρήθηκε με διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και γιατί δεν είχε θεωρήσει το δίπλωμα οδήγησης, ως όφειλε, αφού είναι πάνω από 65 ετών.
Αγρια κόντρα Ειδικών Φρουρών – ΕΛ.ΑΣ.
Την ίδια ώρα, μετά το τροχαίο έχει ξεσπάσει άγρια κόντρα μεταξύ του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας και του σωματείου των ειδικών φρουρών. Από τη μία πλευρά το σωματείο των ειδικών φρουρών αφήνει σαφείς αιχμές για κουκούλωμα στο δελτίο τύπου που εξέδωσε υποστηρίζοντας πως «η διαδικασία που μας περιγράφεται αλλά και το δελτίο τύπου της Αστυνομίας, το οποίο με ιδιαίτερη σπουδή στρογγυλοποιεί και ωραιοποιεί τις ενέργειες του πρώην υπουργού, μας δημιουργεί υπόνοιες για ιδιαίτερη μεταχείριση κατά την διαδικασία που ακολούθησε μετά το περιστατικό». Από την άλλη από το αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας ακολούθησε η εξής ανακοίνωση - απάντηση προς τους ειδικούς φρουρούς, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Για το συγκεκριμένο περιστατικό, καταγράφηκαν σε σημερινό δελτίο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με απόλυτα σαφή τρόπο, που δεν επιδέχεται οποιαδήποτε νομική αμφισβήτηση ή παρερμηνεία. Προφανώς η αποτύπωση της πραγματικότητας, μόνο «κουκούλωμα», ή «ιδιαίτερη μεταχείριση» ή «άνιση αντιμετώπιση των πολιτών» δε μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής. Όσον αφορά στις αιτιάσεις για «αδράνεια στη δημιουργία σχηματισμού δικογραφίας» καθώς και στο νομικό χαρακτηρισμό, που προσδίδουν σε αδικήματα, επικαλούμενοι «επικοινωνία με εμπλεκομένους συναδέλφους», υπενθυμίζουμε ότι αρμόδιοι για το σχηματισμό της δικογραφίας είναι οι ανακριτικοί υπάλληλοι, υπό την εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής και όχι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της νομιμότητας και της δικαιοσύνης».
Ενώ για τους λόγους που δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία αναφέρει:
«Σχετικά με τη διερεύνηση περιστατικού ελαφρύ τραυματισμού Ειδικού Φρουρού από τροχαίο ατύχημα, που προκλήθηκε χθες το βράδυ και ειδικότερα ως προς τα ερωτηματικά, που διατυπώθηκαν από μερίδα των Μ.Μ.Ε. για τη μη σύλληψη του πρώην Βουλευτή, διευκρινίζεται ότι ο γενικός δικονομικός κανόνας της υποχρεωτικής σύλληψης, όσων τελούν αυτόφωρα κακουργήματα ή πλημμελήματα, δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις των τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα, όπως ρητά προβλέπεται στο άρθρο 43 του ισχύοντος Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος ημεδαπού οδηγού για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος».
Τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να καλήψει ο Κουλούρης
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κίμωνας Κουλούρης, ο οποίος αφού παραβίασε αλλεπάλληλες φορές φωτεινούς σηματοδότες, επιχείρησε να φύγει την ώρα που οι αστυνομικοί του έκαναν έλεγχο με αποτέλεσμα να παρασύρει με το αυτοκίνητό του έναν 25χρονο άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ.
Ο Κίμωνας Κουλούρης παραδέχθηκε ότι έκανε παράβαση και πέρασε με κόκκινο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχω 100% την ευθύνη, ήμουν αφηρημένος» όπως επίσης και ότι στον έλεγχο που του έγινε δεν είχε μαζί του την ταυτότητά του παρά μόνο την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Το άλλο λάθος που έκανα άνοιξα διάλογο με κακόπιστους ανθρώπους», εννοώντας τους αστυνομικούς που έκαναν τον έλεγχο ενώ υποστήριξε ότι δεν τραυμάτισε τον 25χρονο με το αυτοκίνητο του και η αλήθεια θα φανεί στα δικαστήρια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου