Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

5,000 € ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


Παίρνει ...μόνο 5.000 ο Θέος, λέει η ΔΕΗ!

 

 Η ελληνική κοινή γνώμη μπορεί πλέον να ηρεμήσει, αφού οι απολαβές του κ. Κώστα Θέου από την θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ δεν είναι 9.000 αλλά ...μόνο 5 χιλιάρικα καθαρά, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ίδιας της κρατικής επιχείρησης!

"Οι καθαρές απολαβές του είναι ίδιες με αυτές των λοιπών ανωτάτων στελεχών της Επιχείρησης, δηλαδή  δεν υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ μηνιαίως, 50% χαμηλότερες  από   αυτές που ίσχυαν τα τελευταία χρόνια έως και το 2009", αναφέρει επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ, ενδεικτική, προφανώς, του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται η Πολιτεία την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο μέσος πολίτης, καθώς καθαρές αποδοχές της τάξης των 5.000 ευρώ θεωρούνται ως ...φυσιολογικές για έναν υπάκουο "κηπουρό" που βρέθηκε στην κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού, απλώς και μόνο λόγω της σχέσης του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό της χώρας.


Άλλωστε, η ...μέριμνα που έχει δείξει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου για τον κ. Κώστα Θέο αναδείχθηκε και από τον διορισμό του τελευταίου στην Βουλή, στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και σε οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου. Ενός διορισμού που έγινε μία μερά μόλις μετά την παραίτηση του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία της χώρας!


Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Ωστόσο, ακόμη και σε αυτό το πεντοχίλιαρο, υπάρχει ένα μυστικό: η ίδια η ΔΕΗ μιλά για καθαρές απολαβές, κάτι που σημαίνει ότι μαζί με τις κρατήσεις αλλά και τα χρήματα που παίρνει ο κ. Θέος για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, το ποσό φτάνει στα 9.000 χιλιάρικα, όπως αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα το "Πρώτο Θέμα".


Άλλωστε, ο ίδιος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Μπεντενιώτης κατήγγειλε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή ότι τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ, αντί να παίρνουν 5.981 ευρώ το μήνα, όπως ορίζει ο νόμος, φτάνουν στις 9.166 ευρώ μηνιαίως. Και η "απάντηση" του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ήταν ότι "εγώ ήμουν αυτός που έκοψε τους μισθούς στη ΔΕΗ"!...


Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, άλλωστε, έχει κινηθεί και το δεύτερο σκέλος της απάντησης της ΔΕΗ: "οι αμοιβές των ανωτάτων στελεχών της ΔΕΗ είναι υποπολλαπλάσιες έναντι των αμοιβών που απολαμβάνουν τα ανώτατα στελέχη μεγάλων εγχώριων και εισηγμένων επιχειρήσεων, οι οποίες διαθέτουν πολύ μικρότερο αριθμό εργαζομένων και κύκλο εργασιών σε σχέση με τη ΔΕΗ.


Ο περιορισμός των αμοιβών των ανώτατων και των ανώτερων στελεχών της ΔΕΗ μέχρι και 50% στα τελευταία χρόνια έχει αρνητικές συνέπειες για τις λειτουργίες της Επιχείρησης, καθώς προσελκύονται εξειδικευμένα στελέχη της σε ανταγωνίστριες επιχειρήσεις με πολύ υψηλότερες αποδοχές, ενώ δεν υπάρχει αντίστοιχο ενδιαφέρον για προσέλκυση στελεχών από την αγορά", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΔΕΗ.

 

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου