Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ


Σωφρονιστικός υπάλληλος εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών 

 Έναν απίστευτο εφιάλτη ζει τα τελευταία χρόνια σωφρονιστικός υπάλληλος των κλειστών φυλακών Αλικαρνασσού, ο οποίος παραπέμπεται να δικαστεί τις επόμενες ημέρες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου με τις κατηγορίες της εισαγωγής ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα από πρόσωπο που ανήκει στο προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος, κατοχή και διάθεση ναρκωτικών ουσιών.

Η εμπλοκή του σε μία τόσο βαριά κατηγορία και η παραπομπή του στην Δικαιοσύνη έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους της φυλακής καθώς ο συγκεκριμένος υπάλληλος θεωρείται από τους πιο αξιόλογους στην υπηρεσία.


Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι από την πρώτη στιγμή της δικαστικής του περιπέτειας στο πλευρό του έχουν ταχθεί οι συνάδελφοι του, οι οποίοι τον στηρίζουν απερίφραστα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μέγιστη αδικία στο πρόσωπο του. Όπως αναφέρουν, ο υπάλληλος έκανε το καθήκον του και βρήκε τον μπελά του μετά από καταγγελία κρατουμένων στο κελί των οποίων είχαν βρεθεί ναρκωτικά.


Μάλιστα την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, στο ακροατήριο θα βρεθούν συνάδελφοι του και συνδικαλιστές τόσο από το Ηράκλειο όσο και από την Ομοσπονδία.


Η καταγγελία


Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου έξι χρόνια όταν ο συγκεκριμένος σωφρονιστικός υπάλληλος μαζί με δύο ακόμα συναδέλφους του έκαναν έρευνα σε κελί Ελλήνων κρατουμένων, στις φυλακές Αλικαρνασσού.


Στη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών και άμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου που ανέλαβε την δικογραφία της υπόθεσης. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι κρατούμενοι κατήγγειλαν ότι τα ναρκωτικά είχε βάλει ο συγκεκριμένος σωφρονιστικός υπάλληλος-ήταν επικεφαλής της έρευνας- ο οποίος «κεραυνοβολήθηκε» από το περιεχόμενο των καταγγελλόμενων.


Η επίμαχη καταγγελία διερευνήθηκε και αποφασίστηκε να τεθεί στο αρχείο καθώς δεν προέκυπταν στοιχεία που να τεκμηριώνουν τα όσα ισχυρίζονταν οι κρατούμενοι.



Η υπόθεση, όπως δεκάδες άλλες πανελλαδικά, ανασύρθηκαν από το αρχείο το καλοκαίρι του 2009 μετά από εντολή του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια, ο οποίος ζήτησε να επανεξεταστούν όλες οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε μία προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς.


Αφορμή στάθηκαν οι καταιγιστικές αποκαλύψεις με την δράση του αποκαλούμενου συνδικάτου του εγκλήματος, μέλη του οποίου εμπλέκονται και στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Τότε, όπως είχε γίνει γνωστό, είχε αποκαλυφθεί διασύνδεση μελών της εγκληματικής οργάνωσης με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ακόμα και με Διευθυντές φυλακών.


Ο φάκελος με τις καταγγελίες επανεξετάστηκε και πλέον ο σωφρονιστικός υπάλληλος παραπέμπεται να δικαστεί, αντιμέτωπος με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες.


Κύκλοι της φυλακής υποστηρίζουν ότι η περίπτωση του συγκεκριμένου σωφρονιστικού υπάλληλου αποτελεί «καραμπινάτη» σκευωρία σε βάρος του και επιμένουν ότι ο άνθρωπος σύρεται άδικα στα δικαστήρια μόνο και μόνο επειδή έπραξε το καθήκον του.


Μάλιστα εκφράζουν την άποψη ότι η παραπομπή του συνιστά ολέθριο λάθος για τον τρόπο λειτουργίας των φυλακών αφού δίνει το «ελεύθερο» σε κακόβουλες καταγγελίες σε βάρος υπαλλήλων που δεν έχουν καμία σχέση με κυκλώματα διαφθοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου