Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ


Γιακουμάτος: Νοικιάστε την Ακρόπολη σε ιδιώτες επενδυτές

 

 

Κάποτε λέγαμε, ως σχήμα λόγου, ότι αυτοί (οι πολιτικοί) μια ημέρα θα πουλήσουν και την Ακρόπολη… Αυτή η ημέρα φαίνεται να… ήρθε δια στόματος Γεράσιμου Γιακουμάτου. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πρότεινε να νοικιάσουμε την Ακρόπολη, τους Δελφούς και άλλους αρχαιολογικούς – ιερούς χώρους σε ξένους για να…ξελασπώσουμε! Προφανώς λησμονεί ο απαράδεκτος βουλευτής της Δεξιάς τη ρήση του Μακρυγιάννη, ότι «δια αυτά πολεμήσαμεν».
Ωστόσο, η πρόταση Γιακουμάτου δεν πρέπει να λαμβάνεται ως μια… γραφικότητα. Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, οι αρχαιολογικοί χώροι είναι υποθηκευμένοι σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση του πρώτου μνημονίου, η οποία υπάγεται στο Αγγλικό Δίκαιο. Και θεωρούμε ότι ο εν λόγω πολιτικός «προετοιμάζει» την κοινή γνώμη να αποδεχθεί την κατάληψη των μνημείων μας από ξένους «επενδυτές».
Έκκληση εθνικής προδοσίας η πρόταση Γιακουμάτου
Έκκληση στην κυβέρνηση να παραχωρήσει επί ενοικίω σε ιδιώτες την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία, απευθύνει ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Γερ. Γιακουμάτος: «Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνον. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, τους Δελφούς, τον Ναό του Απόλλωνα, όλους και μάλιστα τώρα», λέει.
Το θέμα της «αξιοποίησης» των αρχαιολογικών χώρων από ιδιώτες επανήλθε ξαφνικά και στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Δεν είναι μόνον ο κ. Γιακουμάτος που θέλει να νοικιαστεί η Ακρόπολη, αλλά και ΜΜΕ του εξωτερικού που επαναφέρουν το θέμα.
Ο κ. Γιακουμάτος ωστόσο σε δηλώσεις του στο «ΒΗΜΑ Fm» επιμένει στην αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων από ιδιώτες όσο το δυνατόν γρηγορότερα λέγοντας: «Είναι προτιμότερο αντί να είναι η Ακρόπολη κλειστή από απεργίες να ενοικιασθεί σε ιδιώτες. Βεβαίως υπό την εποπτεία του κράτους. Έτσι θα έχει εξασφαλισμένα έσοδα το κράτος, θα αυξηθεί ο τουρισμός και η Ακρόπολη θα παραμένει ανοιχτή όλο το 24ωρο. Δεν κατάλαβα; Εάν την ενοικιάσουμε την Ακρόπολη, θα φύγει από τη θέση της; Οι Γάλλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς που ενοικιάζουν τις Βερσαλίες;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου